До Перемоги — разом  із воїнами світла

До Перемоги — разом із воїнами світла

Стає історією наш нестерпно важкий 2022-й.

Він був роком початку широкомасштабної російсько-української війни, тисяч втрачених життів наших захисників і мирних громадян, небувалого сплеску патріотизму. Ми — немов квіти серед зими. Не зрозуміли, як вижили. Але вижили.

І настільки згуртувалися в бажанні перемогти ненависного рашистського ворога, ласого до наших українських територій, що нашій єдності сьогодні заздрить увесь світ. Увесь світ, який, як кажуть експерти, виявився неготовим до війни з терористами і варварами в 21-му цивілізованому столітті. Світ може і був неготовим, а українським захисникам довелося здобути реальний бойовий досвід і стати прикладом для кращих армій світу.

Світ повірив у нас — щит Європи, тому ділиться з нами не лише коштами і наявним сучасним військовим озброєнням, а й змінює під наші потреби військове виробництво в багатьох країнах.

Парадокс 21-го століття — мирна нація зазнала неадекватної тиранічної навали, яку дехто називає початком третьої світової… І поки інші країни бояться неясних перспектив, ми пишемо нову історію Незалежності. Бо ми боремося за своє.

Українці перестали розраховувати лише на владу, бо зрозуміли, яка в нас сила. Зрозуміли усі: від малюків, які в бомбосховищах співають «Червону калину» — до бабусь, які плетуть зі старих светрів шкарпетки захисникам.

Війна змусила нас навчитися виживати: купуємо на фронт автівки та військову амуніцію, передаємо медикаменти і теплі речі, плетемо маскувальні сітки і печемо ковбаси, робимо окопні свічки, за декілька днів організовуємо збір коштів та закриваємо потреби армії. Головний наш здобуток — виступаємо єдиним спільним фронтом. Ми — для армії, армія — для нас. Кажуть, не було би в захисників стільки успіхів, якби не міцний тил.

Раніше ми вірили в новорічні дива, а тепер віримо в ЗСУ та Перемогу. Воїни світла — не лише армія, а й увесь український народ. І наша громада — невід’ємна його частина. Щира подяка всім, хто долучається до боротьби! І хай у Новому році здійсниться наша спільна мета — жити в мирній, щасливій та заможній країні. Слава Україні! Героям слава!

Юлія КЛИМЧУК