Квіти для Лесі

Квіти для Лесі

Із нагоди 152-ї річниці від дня народження нашої видатної землячки Лесі Українки — української поетеси, драматурга і громадської діячки, класика української літератури — відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника Лесі Українки у Звягелі.




Леся Українка по праву вважається однією з найвизначніших постатей в історії української літератури. Світові у спадок вона залишила справжній скарб — поеми, прозові твори, вірші, публіцистичні статті, переклади світової класики.

Образ цієї мужньої жінки — про силу та нескореність. Усупереч тяжкій хворобі, вона стала однією з центральних постатей української культури. Сьогодні Леся Українка є символом України та уособлює незламність усього нашого народу, який живе і буде вічно жити, всупереч усім зусиллям ворога.

Керівництво громади, представники районної військової адміністрації та районної ради, звягеляни та гості міста принесли квіти до підніжжя пам’ятника Лариси Петрівни Косач-Квітки — Лесі Українки.

Вшанували Лесю і біля її оселі — заступниця міського голови Наталія Борис та депутат міської ради, начальник управління культури і туризму Звягельської міської ради Олександр Широкопояс принесли квіти до погруддя Лесі Українки біля її рідної оселі, нині — Літературно-меморіального музею Лесі Українки.

\"Квіти

Відділ інформації міської ради