Відбувся звіт депутатської фракції політичної партії «Сила і честь»

Відбувся звіт депутатської фракції політичної партії «Сила і честь»

Члени депутатської фракції Звягельської міської ради політичної партії «Сила і честь» прозвітували про свою діяльність у 2022 році.

Звітували перед громадою: голова депутатської фракції — Олександр Поліщук, депутати — Олександр Савчук та Сергій Колотов, а також член виконавчого комітету — Юрій Рошка.

За матеріалами, наданими головою фракції Олександром Поліщуком, головні тези звіту виглядають наступним чином.




• Депутати працюють на безоплатній основі, відповідно до чинного законодавства, і, як правило, у період свого вільного часу від особистих або робочих годин. Ми не залежимо від впливу будь-яких фінансових та бізнесових структур. Свою діяльність плануємо та здійснюємо, відповідно до вимог чинного законодавства, вимог та доручень наших виборців, наших мешканців.

• Депутати фракції політичної партії «Сила і честь» у 2022 році: брали участь у роботі 11 сесій Звягельської міської ради (3 позачергові), 13 — засіданнях погоджувальних рад, 45 — постійних депутатських комісій, 10 — засіданнях виконавчого комітету, засіданнях робочих груп щодо підготовки різноманітних програм (із вивчення фінансово-технологічного та технічного стану комунальних підприємств, надавали відповідні пропозиції щодо покращення їхньої діяльності), у роботі спостережних (наглядових) рад комунальних підприємств. Прийнято 277 рішень та 7 звернень міської ради до керівництва країни, області щодо суспільно-важливих проблем та державного значення. Брали участь у роботі Громадської ради Звягельської міської територіальної громади при міському голові. Подали запитів посадовим особам виконавчих органів Звягельської міської ради: О. Поліщук — 12, С. Колотов — 4, О. Савчук — 7. Надано 74 пропозиції до проєктів рішень Звягельської міської ради, виконавчого комітету: О. Поліщук — 38, С. Колотов — 17, О. Савчук — 19. Серед пропозицій залишається розробка стратегії розвитку Звягельської територіальної громади, внесення пропозицій щодо створення підприємств, робочих місць, щодо планування роботи міської ради, щодо заслуховування керівників комунальних підприємств на сесіях міської ради та інше.

• Організовано курси української мови (3 місяці, 3 рази на тиждень). На заняттях вивчали історичні події, вірші українських поетів, українські пісні.

• Депутати політичної партії «Сила і честь», майже всі однопартійці, з перших днів повномасштабного вторгнення взяли до рук зброю, утворили окремий підрозділ добровольчого формування територіальної оборони. Нам доручили одну зі складних ділянок у нашій територіальній громаді. У цей час ми не сиділи без діла, знайшли можливості проводити заняття, підготовку наших добровольців та забезпечили виконання завдань за призначенням. Крім того, у районі нашої відповідальності було ліквідовано постачання наркотичних речовин, алкогольних напоїв, знищено засоби браконьєрства в річках Случ, Смолка, Уборть. А самих браконьєрів передано до рук правоохоронних органів.

• Депутати політичної партії «Сила і честь» запропонували та добилися виділення коштів щодо матеріальної допомоги добровольцям (які добровільно несли службу в підрозділах територіальної оборони).

• Депутати політичної партії «Сила і честь» ініціювали придбання комунальної техніки і обладнання.

• За активної участі секретаря міської ради О. Гвозденко та більшості депутатів, на жаль, була знята наша пропозиція щодо заслуховування керівників виконавчих органів, керівників комунальних підприємств. Тобто, те, що відбувається в різних галузях нашої громади, знати депутатам, тим більше громаді, — не обов’язково. Для чого знати і оцінювати людям?

• Надані пропозиції міському голові для розгляду досвіду інших міст. Це — водопостачання, очищення стоків водовідведення, поводження з відходами, сортування та використання вторинної сировини, удосконалення програми «Безпечне місто».

• Брали участь у роботі делегацій міської ради у старостинських округах, вивчали та вирішували нагальні проблеми людей (безпека руху, вивезення, утилізація сміття, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, видалення аварійних дерев, освітлення сільських вулиць, забезпечення перевезення діточок, стан доріг та інфраструктури сіл, інше).

• Депутати політичної партії «Сила і честь» ведуть активні перемовини з потенційними вітчизняними та зарубіжними інвесторами щодо розбудови в нашій громаді нових підприємств, створення робочих місць.

Депутатами політичної партії «Сила і честь» у 2022 році було організовано та проведено:


• 22 прийоми мешканців міста;

• із робочим візитом об’їхали всі школи та садочки у Звягельській територіальній громаді. Вивчили проблеми та в ході сесій Звягельської міської ради запропонували їх вирішення;

• постійна робота з медичними закладами громади, зокрема, ідея створення нової амбулаторії по вул. Соборності, 13, яка зможе обслуговувати мешканців центрального району, належить депутатам нашої фракції;

• 14 зустрічей із підприємцями територіальної громади;

• 16 зустрічей із мешканцями громади в мікрорайонах «Дружба», «Смолка», «Кар’єр», вул. Василя Карпенка (Герцена), вул. Романа Шухевича (Рокоссовського), вул. Героїв Майдану, вул. Коростенська, вул. Військової доблесті (Леваневського), Вокзальна, старостинських округах;

• 17 зустрічей із представниками ОСББ;

• позитивно вирішено 21 запит (звернення) мешканців Звягельської ТГ (освіта, благоустрій, освітлення, спорт, інше).

Підготовлено та опубліковано 8 статей у місцевих та обласних ЗМІ, 72 відео- та фоторепортажів щодо стану справ у місті (діяльність місцевого самоврядування, прийняті рішення, дороги, тротуари, робота комунальних підприємств, інформування щодо прав споживачів та інше).

За вимогою наших депутатів було «відкрито» у листопаді 2022 року сайт міської ради, який із безпідставних причин не працював (людей позбавили законного права вивчати проєкти рішень, вносити зауваження, пропозиції, оскаржувати рішення).

Налагоджена співпраця з Поліським університетом, екологічною інспекцією Житомирської області.

«Хочемо окремо зупинитися на інформуванні мешканців Звягельської громади. В основному люди задоволені оперативною та правдивою інформацією, яку політична партія «Сила і честь» (О. По-
ліщук) надає в соціальних мережах, у засобах масової інформації. На жаль, більшість місцевих ЗМІ так і не змогли стати незалежними, самостійними та принциповими у висвітленні подій та явищ у нашій спільноті. Наші запрошення до співпраці місцевих ЗМІ, до проведення журналістських розслідувань, висвітлення проблем, обговорення на сторінках газет із громадою стану справ, пропозицій та інше не знайшли відгуку. Інколи, буває, нам закидають, що «ви тільки критикуєте». Хто це каже? Кажуть винятково працівники виконкому. Такі висловлювання є ознакою патологічного страху. Так, критикуємо. А як зрушити з місця таку ситуацію? Намагаємося відкрити очі чиновникам у кабінетах на шляхи та оперативність у вирішенні суспільно-економічних, комунальних проблем. Які, на жаль, тільки накопичуються. Чиновники не розкажуть Вам про постійну кризу на КП «Водоканал», незадовільно проведені ремонти доріг — вул. Анни Ярославни (Гагаріна)… Вам одразу розкажуть про Ваші недоліки. Ви запитаєте: «Вони ж мають бути компетентними, чесними, працювати на громаду?» Так! Мають! Тоді чому наша громада позаду Коростеня, Шепетівки, Малина, Баранівки і т. д.? Ми бачимо причину в кадрах, в організації роботи. Ми виступаємо проти продажу всього, що можливо продати, як пропонують сучасні Паніковські та Балаганови. Продати непотрібне можна, але що у нас непотрібне? Ми — проти енергетичної корупції, проти бідності, ми не можемо миритися зі свавіллям, знищенням малого бізнесу та збільшенням податків. Тому що не може людина щось купувати, знаходячись за межею бідності, нічого не заробляючи. Тим самим не наповнювати бюджет…», — зазначає Олександр Поліщук.

Члени партії наголошують: «Пропонуємо створення нових робочих місць, адекватних зарплат, збільшення рівня споживчих товарів та послуг. Ми — за те, щоби чиновниками ставали не однокласники, похресники та куми, Швондери та їм подібні, а люди, здатні мислити і працювати на розвиток у таких складних умовах. Зверніть увагу: ми закликаємо, ми пропонуємо послідовні, демократичні, законні шляхи, перспективу, вдосконалення, економічний, культурний та національний розвиток нашої громади. Міська рада для цього має всі повноваження та важелі впливу. Немає бажання.

Кількість телефонних дзвінків та прохань кожного дня стає все більшою. Дякуємо Вам за активну підтримку, за Ваші відгуки в розмовах при зустрічах на вулиці, у Фейсбуці, в СМСках, у телефонних розмовах і так далі.

Перемога над агресором, бюрократом буде обов’язково. Україна і народ України вже довели всьому світу, що ми — згуртовані, мужні, самовіддані. Саме цих наших чеснот боїться ворог і чиновник. Суд буде обов’язково над агресором та над чиновником. Тут компромісів бути не може.

Добра новина — в тому, що після перемоги повернуться наші захисники, разом ми побудуємо іншу і кращу модель місцевого самоврядування. Слава Україні!»

Відділ інформації міської ради