Тридцята сесія Звягельської  міської ради затвердила зміни  до бюджету громади на 2023 рік Відбулося друге пленарне засідання тридцятої сесії Звягельської міської ради восьмого скликання

Тридцята сесія Звягельської міської ради затвердила зміни до бюджету громади на 2023 рік Відбулося друге пленарне засідання тридцятої сесії Звягельської міської ради восьмого скликання

Перед початком засідання депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять українців, загиблих у війні проти росії, та Захисників, які віддали своє життя за Україну. Голова районної військової адміністрації Іван Туровський та міський голова Микола Боровець вручили почесну державну нагороду — орден «За мужність» ІІ ступеня (посмертно) — Костюченку Сергію Петровичу, 1977 р. н. Орден отримала родина загиблого Героя — мама Костюченко Валентина Леонідівна, дружина Костюченко Людмила Василівна та донька Катерина.

Обранці громади внесли зміни та доповнення до низки місцевих програмних документів:


— Програми економічного і соціального розвитку Звягельської міської територіальної громади на 2023 рік;

— Програми шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України та іншим військовим формуванням на 2021-2023 роки;

— Комплексної програми забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку у Звягельській міській територіальній громаді на 2021-2025 роки;

— Програми охорони навколишнього природного середовища на 2022-2026 роки.

Далі було внесено зміни до бюджету міської територіальної громади на 2023 рік. Зокрема, погоджено видатки бюджету в сумі 492,3 млн грн.

Зазначалося, що левова частина цих коштів — це надходження від грошового забезпечення ЗСУ. Тому справедливо, що значна сума спрямовується на підтримку Сил оборони та військовослужбовців — близько 300 млн грн. Зокрема, на придбання державних військових облігацій — 220 млн грн, для компенсації за належні для отримання житлові приміщення військовослужбовцям — 50 млн грн, надання підтримки військовим підрозділам та силовим структурам — близько 25 млн грн.

Серед іншого, кошти бюджету громади на 2023 рік були спрямовані:


— на галузь освіти — майже 100 млн грн (ремонти дахів із впровадженням енергоефективних заходів у Ліцеї №4, Гімназіях №7, 9, будівництво споруд цивільного захисту (найпростіших укриттів) у Гімназіях №6, 9, 2, завершення програми «Вікна-двері», придбання шкільного автобуса тощо);

— на галузь житлово-комунального господарства — 278 млн грн (реконструкція та капітальний ремонт доріг, тротуарів, придбання комунального автотранспорту, реконструкція водопровідних мереж, модернізація котелень, заходи з благоустрою населених пунктів громади тощо);

— на галузь медицини — 9,5 млн грн (придбання автомобіля, медичного обладнання та медикаментів, ремонти АЗПСМ тощо);

— на галузь культури та туризму — 10,3 млн грн (ремонти закладів культури);

— на соціальний захист — 6,6 млн грн (у тому числі — придбання спецавтомобіля для перевезення дітей з інвалідністю);

— на галузь фізичної культури та спорту — 1,5 млн грн (підтримка спорту вищих досягнень та організацій, придбання спортивного інвентарю).

Наголошувалося, що розподілено дійсно великі кошти бюджету громади, що дає підгрунтя для вирішення багатьох проблем та реалізації важливих проєктів у громаді. В умовах воєнного стану діють обмеження Постанови Кабінету Міністрів України від 09.06.2021 р. №590 зі змінами та доповненнями «Про затвердження Порядку виконання повноважень ДКС в особливому режимі в умовах воєнного стану». Проте керівництво громади робитиме все можливе, аби максимально ефективно реалізовувати заплановане.

У ході пленарного засідання депутати розглянули та прийняли рішення про безоплатну передачу майна комунальної власності.

Із метою облаштування стоянок автомобільного транспорту в місті Звягель рішенням міської ради надано дозвіл на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення 7 земельних ділянок для будівництва і обслуговування паркінгів та автостоянок комунальної власності:

— на вул. Шевченка, 16-Б, орієнтовною площею — 0,1600 га;

— на вул. Гоголя, 4-Д, орієнтовною площею — 0,1900 га;

— на вул. Гоголя, 4-Е, орієнтовною площею — 0,1100 га;

— на вул. Михайлівська, 2-А, площею — 0,1587 га.

— на вул. Дмитра Герасимчука, 2-Б, площею — 0,0900 га;

— на вул. Шевченка, 29-А, площею — 0,0400 га;

— на вул. Шевченка, 29-Б, площею — 0,0400 га.

Із результатами поіменного голосування депутатів та прийнятими рішеннями у встановлений чинним законодавством термін можна ознайомитися на порталі документів офіційного сайту Звягельської міської ради.

Запис трансляції другого пленарного засідання тридцятої сесії міської ради восьмого скликання можна переглянути на офіційному каналі Звягельської міської ради у YouTube.

\"Тридцята

50 квартир — для військовослужбовців


Керівництво громади та депутатський корпус Звягельської міської ради восьмого скликання продовжують робити все можливе, щоб ті, хто захищає Україну, відчували надійний тил. Кожен із нас несе велике зобов’язання перед воїнами, які, ризикуючи власним здоров’ям та життям, захищають державу від рашистських окупантів та наближають довгоочікувану Перемогу.

Мати гідні умови проживання — серед конституційних прав наших захисників. І, хоча вирішення цього питання належить до прерогатив держави, міська рада із вдячністю захисникам за їх героїзм вирішила не стояти осторонь.

Під час другого пленарного засідання тридцятої сесії міської ради восьмого скликання депутати одноголосно проголосували за виділення коштів бюджету громади, а це — консолідований внесок
кожного її жителя — для забезпечення житлом сімей військовослужбовців. Реалізувати ініціативу плануємо у поточному 2023 році, аби 50 родин військовослужбовців отримали свою власну оселю. Для цього передбачили 50 млн грн.

Забезпечення житлом — це найменша подяка нашим захисникам за захист держави та власну жертовність.

Вчергове депутати проголосували за виділення коштів для потреб Сил оборони України


Майже 25 млн грн — черговий вклад у спільну Перемогу з бюджету Звягельської міської територіальної громади.

Затверджуючи розподіл коштів місцевого бюджету, депутати міської ради завжди у пріоритеті ставлять потреби і запити військових формувань та інших силових структур. Адже саме вони дають можливість таким громадам, як Звягельська, працювати та розвиватися, щодня наближають переможний мир.

9 березня, у ході другого пленарного засідання тридцятої сесії міської ради восьмого скликання під час затвердження змін до місцевого бюджету на 2023 рік, обранці громади підтримали виділення коштів для:

— будівництва фортифікаційних споруд для потреб оборони;

— придбання квадрокоптерів та безпілотного авіаційного комплексу;

— проведення ремонту автомобільної техніки, що слугує нашим військовим, та придбання запчастин до неї;

— закупівлю парко-гаражного устаткування;

— придбання комп’ютерної та оргтехніки, камер відеоспостереження;

— закупівлі та монтажу комплексів службового радіозв’язку та інше.

Комфорт та безпека — дітям Звягельщини


Сьогодні Збройні Сили України захищають майбутнє України, майбутнє наших дітей та онуків. Забезпечення комфортних та безпечних умов для здобуття якісної освіти є і завжди буде одним із пріоритетів депутатів Звягельської міської ради. Із року в рік вони вболівають та турбуються про галузь освіти.

У цьому році фінансові ресурси громади у розмірі 31,2 млн грн спрямовано на капітальний ремонт із впровадженням енергоефективних заходів у Ліцеї №4 та Гімназії №7. У Гімназії №9 запланована реконструкція даху із впровадженням енергоефективних технологій. Крім цього, в межах впровадження заходів із енергозбереження, планується завершити заміну вікон та дверей у закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти.

В умовах повномасштабного вторгнення рф в Україну, коли ворог підступно здійснює ракетні атаки на об’єкти критичної та цивільної інфраструктури, безпека дітей громади — на першому місці. Заклади освіти, не обладнані найпростішими укриттями, вимушені використовувати альтернативні форми організації освітнього процесу, щоб забезпечити якісне навчання.

Минулого року в якості пілотного проєкту було облаштоване найпростіше укриття на території Гімназії №5. На завершення робіт виділено ще 361,1 тис. грн. Цього року будуть побудовані найпростіші укриття (споруди цивільного захисту) на території Гімназій №2, №6 та №9. На це передбачено близько 18,7 млн грн.

Майже 3,5 млн грн виділено на поточні ремонти протирадіаційних та найпростіших укриттів Ліцею №1, Гімназії №8, Наталівської гімназії.

Звягельська територіальна громада наразі складається з міста Звягеля та 14 сільських населених пунктів. Тому досить актуальним є питання забезпечення підвезення дітей громади, зокрема, сільської місцевості, до закладів освіти. Депутати міської ради підтримали ініціативу управління освіти і науки та виділили 2 млн 990 тис. грн на придбання шкільного автобуса.

Загалом із бюджету громади на освітню галузь передбачено 96,6 млн. грн.

Покращення умов життєдіяльності громади — в фокусі уваги депутатів міської ради


Питання благополуччя жителів громади продовжують бути актуальними та нагальними. Зважаючи на численні звернення звягелян, рішенням тридцятої сесії міська рада передбачила 150 млн на реконструкцію, капітальний ремонт доріг, тротуарів. Першочергово планується привести до ладу дороги, які до цього не були асфальтованими. Закладено кошти і на поточний ямковий ремонт доріг, утримання в належному стані доріг із неасфальтованим покриттям. Також на території міста планується облаштування паркінгів та автостоянок комунальної власності.

У 2023 році продовжиться підтримка комунальних підприємств «Звягельтепло», «Звягельсервіс» та «Звягельводоканал».

На підтримку КП «Звягельводоканал», яке є стратегічно важливим, оскільки забезпечує водою більше 18 тисяч абонентів, знову передбачили великі кошти. Це комунальне підприємство засноване ще в 1935-1937 роках, і все ще залишається енергозатратним.

У першу чергу депутати міської ради спрямували кошти на зміну застарілого обладнання та забезпечення реалізації енергозберігаючого підходу. Відтак буде реконструйовано електричні мережі очисних споруд каналізації зі встановленням сонячної електростанції для підвищення енергетичної незалежності підприємства та значної економії електроенергії.

Питання покращення якості води продовжує бути в фокусі уваги громади та її обранців. На жаль, обладнання та водопровідні мережі переважно побудовані понад 50 років тому, частина міста, навіть у центрі, ще й досі неканалізована.

У цьому році насамперед планується:

— придбати обладнання спецпризначення;

— модернізувати електролізну установку на основному виробництві та комплекс очисних споруд;

— реконструювати водозабірні споруди на річці Случ, каналізаційні мережі на вул. Лесі Українки та вул. Шолом Алейхема, водопровідні мережі на вул. Нестора Літописця, вул. Волі, вул Михайлівській, вул. Анни Ярославни;

— побудувати нову каналізаційну насосну станцію та підвищувальну насосну станцію;

— здійснити технічне переоснащення котелень тощо.

Загалом на галузь житлово-комунального господарства виділено 278 млн грн.

Відділ інформації міської ради