У Звягелі відкрили інформаційну дошку Дмитру Донцову

У Звягелі відкрили інформаційну дошку Дмитру Донцову

У Звягелі відкрили інформаційну дошку на честь ідеолога українського націоналізму Дмитра Донцова.

Ініціатором події стали активісти міськрайонного осередку Всеукраїнського Братства ОУН-УПА ім. Романа Шухевича.

Тематичний захід із нагоди відкриття пам’ятної дошки, приурочений до 50 роковин смерті Дмитра Донцова, відбувся у присутності представників керівництва громади, громадськості, молоді. Завітали з цієї нагоди до Звягеля громадський активіст, політолог Стаc Федорчук (м. Донецьк) та історик Роман Піняжко (м. Львів).

Заступниця міського голови Наталія Борис наголосила, що у боротьбі за Україну повернення історичної пам’яті, знання власної історії та її видатних особистостей є вкрай важливим.

Про знаковість та неординарність особистості Дмитра Донцова, про яку українці, насправді, знають «не так багато і не так добре, як він заслуговує, особливо в сучасних умовах», говорили у своїх зверненнях до громадськості Стас Федорчук та Роман Піняжко.

Інформаційна дошка Дмитру Донцову виготовлена за благодійні кошти. Встановили її на будівлі міського Палацу культури імені Лесі Українки, поряд з інформаційною дошкою відомому звягелянину Юрію Ковальському.

Відкриття інформаційної дошки стало своєрідним «маркуванням» звягельського простору видатними українськими діячами. До сьогодні в Україні Дмитру Донцову було встановлено всього 3 пам’ятні дошки, одна з яких була показово знята московськими окупантами в рідному йому Мелітополі.

Відділ інформації
Звягельської міської ради