Постійні комісії міської ради на спільному засіданні розглянули важливі для життя громади питання

Постійні комісії міської ради на спільному засіданні розглянули важливі для життя громади питання

За участі секретаря міської ради Оксани Гвозденко відбулося спільне засідання постійних комісій міської ради з питань бюджету територіальної громади, комунальної власності та економічного розвитку та з питань соціальної політики, охорони здоров’я, освіти, культури та спорту. В ході засідання було обговорено проєкт Програми з надання невідкладної стоматологічної допомоги жителям Звягельської МТГ на 2023 рік та розглянуто звернення від батьків вихованців ЗДО №4.




Із 1 квітня 2023 року Національна служба здоров’я України прийняла рішення про припинення оплати послуг із надання невідкладної стоматологічної допомоги дорослому та дитячому населенню. Тому на розгляд депутатів вноситься проєкт рішення розробленої Програми з надання невідкладної стоматологічної допомоги жителям Звягельської МТГ на 2023 рік у КНП «Стоматологічна поліклініка» Звягельської міської ради. Ця програма передбачає виділення коштів із бюджету міської територіальної громади на надання безкоштовної стоматологічної допомоги дітям та дорослим жителям громади, в разі звернення зі станами, що потребують невідкладної допомоги.

У зв’язку із закриттям із 4 травня протитуберкульозного кабінету №1 КНП «Обласний протитуберкульозний диспансер» Житомирської обласної ради, стає проблемним питання своєчасного консультування хворих на туберкульоз та контактних осіб, коригування планів лікування, у т. ч. — ведення пацієнтів на амбулаторному рівні. З метою забезпечення своєчасної діагностики, складання плану лікування та видачі медичних препаратів хворим на туберкульоз, що знаходяться на амбулаторному лікуванні, депутати розглянули звернення директора КНП «ЦПМСД» Звягельської міської ради про необхідність додаткового введення в профілактично-діагностичному відділенні 0,25 штатної одиниці лікаря-фтизіатра та 1,0 штатної одиниці сестри медичної й виділення коштів на оплату їх праці. Ця пропозиція була підтримана членами постійних комісій міської ради.

Остаточне рішення щодо цих питань буде прийняте під час пленарного засідання тридцять другої сесії міської ради восьмого скликання.

Також розглянули звернення батьків вихованців закладу дошкільної освіти №4 щодо можливості відкриття садочку, при цьому власного найпростішого укриття садочок не має.

Щодо вирішення цього питання було висловлено декілька пропозицій. Як от використання підвального приміщення у будинку неподалік чи будівництво власного найпростішого укриття. Оскільки безпека дітей під час освітнього процесу в закладах освіти є надзвичайно важливою, це питання буде доопрацьоване.

Відділ інформації міської ради