Закінчення опалювального  сезону, підвищення безпеки дорожнього руху, проблематика сімейних форм виховання. Ці та інші важливі питання розглянув виконавчий комітет

Закінчення опалювального сезону, підвищення безпеки дорожнього руху, проблематика сімейних форм виховання. Ці та інші важливі питання розглянув виконавчий комітет

Відбулося чергове, 64-те засідання виконавчого комітету міської ради восьмого скликання. Згідно з порядком денним, члени виконавчого комітету розглянули 18 питань.




Із метою забезпечення належного виконання бюджету міської територіальної громади, наповнення його дохідної частини, ефективного використання бюджетних коштів, виконавчий комітет міської ради затвердив План заходів щодо забезпечення надходжень до бюджету міської територіальної громади та ефективного використання бюджетних коштів на 2023 рік, представлений начальницею фінансового управління міської ради Іриною Ящук.

У ході засідання заслухали та взяли до уваги інформацію начальника служби у справах дітей міської ради Нонни Лойко про сімейні форми виховання дітей, розвиток та проблематику.

Наразі дитяче населення Звягельської міської територіальної громади становить 14095 дітей, це — діти віком від 0 до 18 років.

Із них 114 мають статус дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; 123 перебувають на обліку дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах; 13 мають статус дітей, постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів; 662 дитини прибули з тимчасово окупованих територій та мають статус ВПО.

Протягом 2022 року до сімейних форм виховання влаштовано 26 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Із них 17 — під опіку, 6 — у прийомні сім’ї, які функціонують на території інших громад, 2 — у дитячий будинок сімейного типу, одна дитина усиновлена.

Як зазначалося, в умовах сьогодення найкращими формами влаштування 1-2 дітей вразливих категорій залишаються опіка, піклування, усиновлення та прийомні сім’ї. Для влаштування великих сімейних груп із 3-5 братів/сестер на території громади необхідно придбати приміщення, яке б відповідало вимогам, і створити на його базі дитячий будинок сімейного типу.

Із метою підвищення безпеки дорожнього руху, створення умов, що сприяють безпечному руху транспортних засобів і пішоходів, рішенням виконавчого комітету міської ради на території Звягельської міської територіальної громади впроваджено мережі стаціонарних технічних засобів (приладів контролю) фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення дорожнього руху в автоматичному режимі та визначено місця їх встановлення, а саме: км 230+853 траси М-06 «Київ-Чоп».

Виконавчий комітет затвердив рішення про закінчення опалювального сезону. Відповідно до нього, опалювальний сезон 2022-2023 років у Звягельській міській територіальній громаді закінчився о 07:00, 14.04.2023 року, на всіх об’єктах, крім будівель комунального некомерційного підприємства «Звягельська багатопрофільна лікарня» Звягельської міської ради, опалення яких планується завершити о 07:00, 23.04.2023 року.

У зв’язку зі змінами в законодавстві, виконавчий комітет міської ради прийняв рішення про створення місцевої державної надзвичайної протиепізоотичної комісії на території Звягельської міської територіальної громади, затвердив її посадовий склад та Положення.

Ця комісія здійснює оперативний контроль, керівництво й координацію діяльності органів виконавчої влади, підприємств, установ і організацій, фізичних осіб щодо запобігання спалахам особливо небезпечних хвороб, включених до списку Всесвітньої організації охорони здоров’я, тварин, інвазійних хвороб і масовим отруєнням тварин та їх ліквідації на території Звягельської міської територіальної громади.

Основними її завданнями є здійснення контролю через орган виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, а також керівників і спеціалістів підприємств, установ і організацій за:

— проведенням заходів щодо профілактики заразних хвороб тварин, інвазійних хвороб тварин, зоонозів та масових отруєнь тварин;

— проведенням протиепізоотичних заходів з метою недопущення занесення на територію міської територіальної громади збудників заразних хвороб тварин з інших держав та регіонів України;

— додержанням юридичними та фізичними особами ветеринарно-санітарних вимог, спрямованих на захист людей і довкілля;

— надання практичної допомоги підприємствам, установам і організаціям міської територіальної громади у проведенні протиепізоотичних заходів.

Виконавчий комітет затвердив акти обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню. Відтак, дерева, які досягли вікової межі, є аварійними, пошкодженими, нахиленими під кутом більше 30 градусів та загрожують падінням, будуть зрізані.

Крім цього було прийнято низку рішень:

— про службовий житловий фонд комунального некомерційного підприємства «Звягельська багатопрофільна лікарня»;

— про захист житлових і майнових прав дітей;

— про затвердження висновків органу опіки і піклування;

— про надання адресної грошової допомоги;

— про квартирні питання;

— про оренду та безоплатну передачу майна;

— про розгляд заяви щодо скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності в порядку статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Із прийнятими рішеннями у встановлений чинним законодавством термін можна буде ознайомитися на порталі документів офіційного сайту міської ради.

Відділ інформації міської ради