ПФК «Звягель» продовжує переможну ходу

ПФК «Звягель» продовжує переможну ходу

У межах 15-го туру Другої ліги чемпіонату України з футболу ПФК «Звягель» здобув перемогу з рахунком 5:1 у виїзному матчі проти «Металурга-2» (Запоріжжя). Гра відбулася на стадіоні в Калуші минулої п’ятниці. Чергові три очки, з урахуванням втрат конкурентів, дозволили звягелянам уперше в сезоні піднятися на друге місце турнірної таблиці.




«Металург-2» вже в дебюті гри залишився в меншості. Червону картку отримав гравець, котрий грубо зіграв проти Максима Майтака, який виходив віч-на-віч із голкіпером. Скористатися чисельною більшістю звягелянам вдалося аж на 32-ій хвилині — Артур Ващишин завдав влучного удару з меж карної зони — 1:0!

\"ПФК

Розвинули свою перевагу звягеляни вже у другому таймі. Голами відзначилися іменинник і ювіляр того дня (20-річчя) Юрій Бамболя, Андрій Фесенко, дубль оформив Максим Авер’янов. Лише за рахунку 5:0 господарі спромоглися на гол престижу.

Видовищна й важлива з турнірної точки зору перемога посприяла тому, що четверо гравців ПФК «Звягель» потрапили до лав кращих у 15-му турі Другої ліги. Це — Максим Авер’янов, Андрій Фесенко, Максим Майтак і Юрій Бамболя, якого визнали «джокером туру» — кращим гравцем, котрий підсилив гру команди із лави запасних.

«Футбол завдяки ЗСУ та для ЗСУ, — прокоментував гру президент клубу Дмитро Костюк. — Важлива виїзна перемога «Звягеля» над запорізьким «Металургом-2». Продовжуємо нашу боротьбу! Дякую звягелянам за самовіддачу!»

Враховуючи, що наступна офіційна гра ПФК «Звягель» очікується аж 21 травня проти команди «Хуст» на Закарпатті, щоб заповнити ігрову паузу, звягеляни запланували два благодійні матчі. 10 травня, на честь 30-річчя ФК «Звягель», відбувся товариський матч між ПФК «Звягель» та «Звягель» U-19. А 13 травня — благодійний футбол у Баранівці.

«У гості до нас приїжджає потужна команда, представник Першої ліги, один із фаворитів наступного сезону — київський «Лівий берег». Ми, звісно, будемо берегти сили перед наступним дуже важливим офіційним матчем у далекому виїзді на Закарпаття, та все одно намагатимемося показати гарну гру для глядачів. Матчу такого рівня не було в Баранівці дуже давно. Так що і свято зробимо, і підтримаємо 31-шу бригаду! Усіх запрошую!» — написав Дмитро Костюк на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зазначимо, що, здобувши у весняній частині чемпіонату чотири перемоги при одній нічиїй, ПФК «Звягель» наразі здійнявся на друге місце турнірної таблиці із 27-ма очками. Вище — «Нива» (Київщина) — 36 очок. Нижче — чотири команди, що мають в активі від 21 до 26 очок. У заключних турах намічається запекла боротьба за місця в призовій трійці.

\"ПФК

Визначилися чвертьфіналісти кубку області


Визначилися всі учасники чвертьфіналу кубку Житомирської області з футболу «Пам’яті Героїв Небесної Сотні» сезону 2023 року. Звягельський ФК «Одіссей» після домашньої поразки з рахунком 0:3 від команди «Агро-Нива» (Народичі/Ласки) у виїзному матчі зіграв 2:2 і завершив виступ у кубку на попередньому етапі.

Проте Звягельщина буде представлена у чвертьфіналі. З цієї стадії розпочинає боротьбу за обласний кубок ФК «Звягель». Звягелянам протистоятиме команда «Пак-Трейд» (Тетерівська громада). Чвертьфінальний етап також складається з двох матчів, які заплановані на 31 травня і 7 червня.




Звягельська суперліга: 3-ій тур


Відбулися ігри 3-го туру чемпіонату Звягельської суперліги з футболу: «Спорт-Лідер» (Повчине) — «Керамік» (Баранівка) — 2:3; «Полісся» (Сусли) — «Ураган» (Жадківка) — 3:3; «Одіссей» (Звягель) — «Смолка» (Звягель) — 0:0; «Олімпік» (Піщів/Дідовичі) — ДЮКФП-2 (Звягель) — 4:2; «Авангард» (Горбаша) — ДЮКФП-1 (Звягель) — 8:1.

Турнірну таблицю з 9-ма очками одноосібно очолила команда з Горбаші. 6 очок залишилося у «Спорт-Лідера», по 5 очок мають «Смолка» і «Полісся».

Олег БРЮХАНОВ
Фото ПФК «Звягель»