Сеанс у соляній кімнаті дорівнює трьом дням на морі

Сеанс у соляній кімнаті дорівнює трьом дням на морі

Не всі мають змогу відвідувати курорти, щоб покращити здоров’я, тому людям сподобалося, коли у Звягелі чотири роки тому з’явилася можливість вдихнути на повні груди атмосферу, що дарують соляні печери. Йдеться про сеанси галотерапії в соляній кімнаті «Дихай вільно» на вул. Наталії Оржевської, 8 (приміщення колишньої санстанції). Корисні властивості солі відомі давно, це — натуральний, безпечний та корисний метод оздоровлення.




— За роки роботи маємо багато позитивних результатів, — розповіла «Звягелю» Олена Приймак, ініціатор відкриття соляної кімнати. — Комусь вистачило кілька сеансів, аби перестати пити гормони з діагнозом «бронхіальна астма», ще хтось привів дитину з аденоїдами, яка не дихала через ніс і в нас одужала. Кожен із випадків оздоровлення тішить наш маленький колектив і переконує, що ми втілили цю ідею недаремно.

Відкрити соляну кімнату родину змусив діагноз меншого сина, коли лікарі виявили в нього невиліковне орфанне захворювання — забиваються слизом залози внутрішньої секреції і потрібна дороговартісна щоденна пожиттєва терапія. Соляна кімната в таких випадках — не панацея, але один із видів допоміжної терапії. Родина тоді подумала: а чому не можемо допомагати не лише своєму сину, а й іншим? Отак і створили соляну кімнату.

\"Сеанс

Її відвідування лікарі радять, як для лікування хвороб, так і для профілактики. Слід проконсультуватися у педіатра чи сімейного лікаря, адже існують як показання, так і протипоказання.

Протипоказане лікування сольовим аерозолем, наприклад, при загостренні захворювань бронхолегеневої системи, коли є грип чи ГРВІ з температурою, гіпертонічна хвороба, захворювання нирок, наявність або підозра на новоутворення.

Головним лікувальним фактором терапії є сіль. Найдрібніші частинки проникають в організм, надаючи бронходренажну, протизапальну, імуномодулюючу дію, що покращують загальний стан.

Лікування бронхіальної астми, хронічного бронхіту і гаймориту, сезонної алергії в умовах соляної кімнати досить ефективне. Це підтверджено практичним досвідом роботи. Позитивні результати лікування відзначені у 80% хворих (95% дітей) із вищеперерахованими варіантами хвороб.

Іноді, після перших сеансів, самопочуття хворого погіршується, але цього не потрібно лякатися. Посилення кашлю, напади задухи свідчать про значне виділення слизу — пари солі активно діють на слизові й очищують організм. Після п’яти-семи днів у хворих починається покращання стану.

Як розповіла адміністратор соляної кімнати Антоніна Сідловська, на сеанси частіше стали приходити люди, які не мають хронічних захворювань, їх цікавить профілактика недуг.

\"Сеанс

Чимало батьків звертаються з проблемою дитячих аденоїдів.

— У таких випадках лікарі часто призначають відвідувати соляну кімнату, — ділиться досвідом роботи пані Антоніна. — Її мікроклімат позитивно впливає на запалену слизову, допомагає зняти набряк і нормалізує носове дихання. Частинки солі пригнічують розвиток патогенної мікрофлори, мають судинозвужувальний ефект, покращують виведення виділень з носа. Чим раніше ви прийдете до нас — будете мати більше шансів поліпшити стан здоров’я й уникнути операції.

Тривалість сеансів залежить від віку: діти від 4 до 10 років — 30 хв (вартість — 60 грн); 10-14 років — 45 хв (80 грн); 14+ і дорослі — 60 хв (100 грн).

Сеанси мають накопичувальний ефект. Необхідна кількість для профілактики — 10-15, у разі хронічних і рецидивуючих хвороб — 20-24 сеанси.

Стійкий оздоровчий ефект наступає після проходження курсу. Процес оздоровлення проходить у декілька етапів:

1-3-й сеанс: початковий етап. Соляний аерозоль приникає в дихальні шляхи та розпочинає боротьбу з патогенною мікрофлорою.

3-6-й сеанс: запускається механізм природного очищення організму. Може з’явитися або посилитися кашель і нежить, незначно підвищитися температура. Не варто панікувати, оскільки накопичені соляні частинки діють; застояний слиз розріджується та виводиться з організму. Відвідувати сеанси не варто припиняти, процес оздоровлення запущено.

7-15-й сеанс: соляний аерозоль діє на очищену слизову оболонку бронхів. Посилюється кровообіг, кров насичується корисними мікроелементами, підвищується опірність орга-
нізму при зустрічі з вірусними, бактеріальними інфекціями та різними алергенами — зміцнюється імунітет. Органи та системи нашого організму починають працювати злагоджено. Відчувається прилив сил, енергії, поліпшується самопочуття та концентрації уваги.

Для дітей галотерапія — прекрасна можливість зміцнити імунітет, зменшити кількість захворювань на ГРВІ та ГРЗ упродовж навчального року.

Під час війни бракує можливостей провести відпустку на морі, тож цікаво знати, що один сеанс галотерапії дорівнює трьом дням на морському узбережжі.

\"Сеанс

Відвідування здійснюється за попереднім записом. Тел. для довідок: 097 191 44 31, 068 049 27 24.

 

Юлія КЛИМЧУК