Шкільний автобус, оздоровлення дітей та мільйони для військових: на порядку денному позачергового засідання сесії міської ради

Шкільний автобус, оздоровлення дітей та мільйони для військових: на порядку денному позачергового засідання сесії міської ради

28 червня відбулося пленарне засідання позачергової тридцять п’ятої сесії Звягельської міської ради восьмого скликання.

Передусім депутати Звягельської міської ради вшанували хвилиною мовчання всіх полеглих воїнів та цивільних, які загинули внаслідок російської агресії.




Від імені Президента України начальник районної військової адміністрації Іван Туровський, міський голова Микола Боровець та голова районної ради Артур Загривий вручили високу державну нагороду — орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) — родині загиблого Героя — ЛЕВКОВИЧА Сергія Броніславовича.

Затим міський голова звернувся до присутніх та громадськості з нагоди 27-ї річниці прийняття Конституції України та провів церемонію вручення нагород.

\"Шкільний

За особливі здобутки перед Звягельською громадою відзнаки отримали:

Орден «Звягель»:


— Сергій Климентійович Поліщук — член Громадської організації «Постраждалі Чорнобиля», учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;

— Валентина Никифорівна Константинова — голова Звягельської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України (1997-2021 роки);

— Валентина Миколаївна Собецька — голова німецької асоціації «Kinderhilfe»;

— Сергій Миколайович Мельник — тренер-викладач із вільної боротьби обласної школи вищої спортивної майстерності Житомирської обласної ради.

За заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України орден «Звягельська доблесть» отримали:


— Андрій Миколайович Герасимчук;

— Богдан Юрійович Кривенко;

— Євген Євгенович Гнітецький;

— Віктор Володимирович Троць;

— Павло Станіславович Юта;

— Володимир Юрійович Косинський;

— Петро Вікторович Золотійчук;

— Василь Русланович Деркач;

— Алла Петрівна Хрипунова;

— Валерій Петрович Касянчук;

— Валентина Василівна Ульянова;

— Анатолій Лукашевич Якусик;

— Олександр Вікторович Подейко;

— Андрій Володимирович Найдюк;

— Олександр Олександрович Ніконов;

— Денис Валерійович Тимощук;

— Наталія Миколаївна Гичко;

— Олександр Броніславович Ходаківський.

Відзнаку «Гордість Звягеля» цьогоріч отримали винятково ті, хто сьогодні захищає нашу державу та наше життя, Герої України:


— Іван Іванович Вінник;

— Олег Миколайович Гончарук;

— Володимир Володимирович Гринюк;

— Валерій Федорович Залужний;

— Олександр Олексійович Павлюк;

— Сергій Станіславович Собко;

— Володимир Володимирович Сидунець.

Далі депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.

Розглянуто питання щодо внесення змін до бюджету міської територіальної громади на 2023 рік. Зазначалося, що розпорядженням начальника Житомирської ОВА затверджено розподіл міжбюджетних трансфертів місцевим бюджетам, в тому числі — й Звягельській територіальній громаді. Надається субвенція на виплату грошової компенсації за належні для утримання житлові приміщення для сімей учасників бойових дій на території інших держав у сумі 4 мільйони 810 тисяч гривень. Також надається субвенція на виплату грошової компенсації за належні для утримання житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та цілісність України, в сумі 1 мільйон 359 тисяч гривень, а також на виплату грошової компенсації за належні для утримання житлові приміщення для осіб з інвалідністю I та II категорії, яка настала внаслідок поранення, контузії під час захисту незалежності, суверенітету та цілісності України, в сумі 27 мільйонів 401 тисяча гривень.

Згідно з рішенням, кошти вільного залишку бюджету громади в сумі 500 тисяч гривень спрямували на звернення військових частин; 1 мільйон 565 тисяч гривень перерозподілили з капітального ремонту доріг на матеріально-технічне забезпечення місцевої військової частини.

Також депутати підтримали співфінансування з міського бюджету в сумі 1 мільйон 605 тисяч гривень (50% вартості) для придбання шкільного автобуса в заклади загальної середньої освіти громади.

Наступним прийнятим депутатами рішенням внесено зміни у Положення про надання адресних грошових допомог громадянам Звягельської міської територіальної громади — розширено перелік дітей, які можуть отримати допомогу на оздоровлення. Нагадуємо, на попередньому засіданні сесії міської ради, що відбулося 1 червня, депутати виділили понад 10 мільйонів гривень із місцевого бюджету на забезпечення оздоровлення дітей (шкільного віку) загиблих захисників та військовослужбовців, які боронять Україну від російської окупації. Відтепер таку допомогу зможуть отримати діти, які проживають у старостинських округах нашої громади, але навчаються в селах, які не відносяться до Звягельської громади.

Також депутатами врегульовано технічні питання задля пришвидшення процесу будівництва сховищ у школах та будівництва сонячної електростанції у Центрі дитячого розвитку «Дельфін».

Крім того, до програми шефської допомоги місцевим військовим частинам внесено правки, аби розширити спектр можливої підтримки за кошти місцевого бюджету.

Відділ інформації міської ради