Депутати розглянули та погодили  порядок денний 36-ї сесії міської ради

Депутати розглянули та погодили порядок денний 36-ї сесії міської ради

У межах підготовки до тридцять шостої сесії Звягельської міської ради восьмого скликання з 10 по 17 липня пройшли засідання постійних комісій та погоджувальної ради.




У ході роботи депутати детально розглянули низку життєво важливих питань розвитку Звягельської громади. Основне з них — спрямування коштів бюджету на потреби галузей.

Залишається актуальним та пріоритетним питання підтримки Сил оборони України. Вже вкотре депутати міської ради підтримали виділення коштів на запити наших воїнів для виконання ними надважливих завдань із захисту держави, адже лише разом ми зможемо перемогти.

Також розглядалося питання щодо спрямування коштів бюджету громади на чергове придбання військових облігацій. Ці кошти держава сьогодні зможе використати на оборону, а потім вони з відсотками повернуться до громади.

У галузі освіти в межах підготовки до опалювального сезону планується поточний ремонт даху, котельні та складу в Пилиповицькому ліцеї, часткова заміна тепломереж у Дідовицькій філії Пилиповицького ліцею. Також буде здійснено капітальний ремонт даху з використанням енергозберігаючих технологій у Гімназії №3. На території Гімназії №7 збудують спортивний майданчик зі штучним покриттям. Також планується придбати штучне покриття для майданчика з мініфутболу для спеціалізованого закладу освіти.

У зв’язку з відновленням гарячого харчування з вересня 2023 року, депутати планують виділити кошти на заготівлю овочів у заклади дошкільної освіти та, у зв’язку зі зміною вартості, забезпечення пільгового харчування в закладах загальної середньої освіти.

Приділили значну увагу питанню безпеки дітей у закладах освіти. Буде виділено кошти на проведення дренажних робіт в укриттях будинків культури в с. Пилиповичі та с. Великий Молодьків, які використовуються як укриття закладів освіти. Заплановано проведення ремонтних робіт для облаштування сховища у закладі передвищої фахової освіти.

Опрацювали питання підтримки закладів охорони здоров’я. Нині проблема онкозахворювань серед жіночого населення прогресує і потребує невідкладного вирішення. Для того, щоб жінки Звягельської громади (а це — понад 12 тис. осіб) не їздили на обстеження до інших міст для проведення скринінгу захворювань молочної залози, з метою своєчасного виявлення патологій погоджено спрямування 9 млн грн на придбання мамографа. Також для обстеження жінок та своєчасного виявлення захворювань буде придбано кульпоскоп. У зв’язку зі збільшення пацієнтів із порушенням слуху, зокрема, військових після отримання контузій, травм, передбачено закупівлю аудіометра, який
дозволить проводити діагностику. А для новоствореного відділення комплексної реабілітації передбачено кошти на придбання тренажеру з вібраційною платформою, апарату реабілітації руки та термошафи для нагрівання озокериту й парафіну. Для завершення ремонтних робіт в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини також передбачені кошти.

Детально обговорили необхідність проведення ремонтних робіт у закладах та установах галузі культури і туризму. Зокрема, йшлося про збереження унікального історичного об’єкту — облаштування провалля, що значно збільшить туристичний потенціал нашого міста. Депутати продовжують підтримувати таланти та заохочувати обдарованих дітей та молодь громади — проєктом рішення значно збільшено розмір щомісячної стипендії Звягельської міської територіальної громади в галузі культури і мистецтва.

Погодили додаткове виділення коштів на ремонт доріг за потребами та запитами жителів громади.

У ході капітального ремонту дороги та тротуарів на вулиці Івана Мамайчука виникла необхідність одночасного приведення до ладу вхідної групи та частини огорожі міського стадіону «Авангард». Також планується придбати модульний туалет, який буде розміщено на території стадіону. Користуватися ним зможуть не лише відвідувачі спортивних заходів, а й інші громадяни. За відповідні проєкти рішень депутати голосуватимуть під час пленарного засідання.

Консолідовано депутати погодили проєкт рішення про заборону продажу алкогольних напоїв у нічний час, а саме: в період із 22:00 до 8:00. Така актуальність викликана необхідністю попередження зловживання алкоголем серед населення, особливо в умовах воєнного стану та в інтересах збереження здоров’я підлітків та молоді.

Крім того, опрацювали майнові та земельні питання, питання облаштування благоустрою громади та затвердження Порядку використання земель рекреаційного призначення, продовження впровадження енергоефективних заходів у Звягельській громаді.

Також на 36-ій сесії планується заслухати інформацію керівника Звягельської окружної прокуратури Івана Островського про діяльність прокуратури за 2022 рік та I півріччя 2023 року та інформацію начальника Звягельського районного відділу поліції Андрія Гнатенка про діяльність у сфері охорони та захисту прав і свобод людини, протидії злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку на території Звягельської міської територіальної громади за 2022 рік та 5 місяців 2023 року.

Після грунтовного опрацювання питань, члени комісії внесли свої зауваження і пропозиції та на погоджувальній раді затвердили порядок денний. Остаточно рішення будуть прийняті на пленарному засіданні чергової тридцять шостої сесії міської ради 20 липня 2023 року.

Із проєктами рішень чергової сесії міської ради можна ознайомитися на офіційному веб-порталі документів Звягельської міської ради за посиланням: https://portal.nvrada.gov.ua/

Відділ інформації
Звягельської міської ради