ТЕАТРАЛЬНА ПРЕМ’ЄРА У НАШОМУ МІСТІ

ТЕАТРАЛЬНА ПРЕМ’ЄРА У НАШОМУ МІСТІ

На знімку: під час дії спектаклю «За двома зайцями»27 березня в міському Палаці культури ім.Лесі Українки з нагоди Міжнародного дня театру відбулася прем’єра вистави «За двома зайцями» народного аматорського театру. Неперевершені враження я і моя сім’я отримали від перегляду даного дійства. Майже повністю заповнений глядачем зал з перших хвилин відчув насолоду від професійної гри Валентина Ольшевського (режисера театру), який грав головного героя вистави Свирида Петровича Голохвостого, гучними оплесками зустріли Проню Прокопівну (актрису театру Олену Тимощук), поява якої була неординарною, проходячи через увесь глядацький зал, з посмішкою на обличчі, вітаючись по-модньому «Бонжур».
Чудовою була гра акторів театру, а особливо батька Проні, у якому ледь впізнали знайомого всім нам Андрія Антипчука, на появу якого чекав увесь зал. Гарні, вдало підібрані декорації, костюми створили на сцені атмосферу тих часів.
Герої п’єси Старицького у виконанні митців нашого міста вдало відображали характер і темперамент своїх героїв. Тільки справжній талант може передати світосприйняття, мову, емоції, що були притаманні людям далекого, зовсім іншого за характером та перебігом подій, часу. Сидячи в залі, не вірилось, що на сцені грають аматори, склалося враження, що до нас у місто на гастролі приїхав професійний драматичний театр. І нехай великі режисери жалкують про те, що у них немає таких акторів. Ми можемо бути впевнені — в нашому місті театральний жанр живе і процвітає!
Сьогодні в міському Палаці культури проходить безліч заходів, концертів, розважальних програм, що охоплюють всі жанри народного мистецтва і можуть задовольнити потреби жителів нашого міста. А я, як патріот свого міста, пишаюсь тим, що культура Новограда-Волинського сьогодні займає високе місце. Приємно також, що в Палаці культури на чолі з директором працюють фахівці, професіонали своєї справи, творчі люди, які, незважаючи на мізерну заробітну плату і роботу у вихідні, гідно несуть свій хрест на вівтар культури.
Маю надію на те, що кожен мешканець міста підтримуватиме наших працівників міського Палацу культури ім. Лесі Українки, відвідуючи всі заходи, віддаючи свої оплески тим, хто працює для нас.
Микола ШАВЛОВСЬКИЙ, директор Новоград-Волинської філії ТОВ «ТАМ «Арх-студіо»