У Звягелі відкрито відділення комплексної реабілітації

У Звягелі відкрито відділення комплексної реабілітації

19 липня у Звягелі відбулося відкриття відділення комплексної реабілітації. Його створили на базі КНП «Звягельська багатопрофільна лікарня» Звягельської міської ради.




Реабілітаційні послуги в новоствореному відділенні отримуватимуть хворі на гострий мозковий інсульт; ті, хто має ураження опорно-рухового апарату; військовослужбовці після кульових поранень, мінно-вибухових травм, ендопротезування суглобів, травм хребта і спинного мозку та інших травм. Щороку близько 640 пацієнтів зможуть тут проліковуватися стаціонарно і амбулаторно, що зменшить ризики виникнення ускладнень та сприятиме збільшенню тривалості життя, соціалізації хворих, згідно зі світовими та українськими стандартами.

\"У

На офіційне відкриття відділення комплексної реабілітації КНП «Звягельська багатопрофільна лікарня» завітали міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, народний депутат України Дмитро Костюк, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Бунечко, депутати обласної ради Олександр Ющенко та Віктор Мельник, директор департаменту охорони здоров’я Житомирської ОВА Олександр Торбас, міський голова Звягельської міської територіальної громади Микола Боровець, секретар Звягельської міської ради Оксана Гвозденко, депутати Звягельської міської ради, начальник Звягельської районної військової адміністрації Іван Туровський, благодійники.
У відділенні комплексної реабілітації встановили нове сучасне обладнання: кабіну для підвісної терапії, монітор життєво важливих функцій пацієнта, терапевтичну систему для функціональної терапії ходи, ортопедичні бігові доріжки, стельові підйомники та підйомники гідравлічні; психомоторний комплект для реабілітації, ортопедичний ходунок-вертикалізатор, систему оцінки та тренувань, стіл-вертикалізатор із електричним регулюванням кута нахилу, паралельні бруси, фізіотерапевтичні апарати та багато іншого.

Відділення розраховане на 20 стаціонарних ліжок та складається з 2, 3 і 4-місних палат із врахуванням інклюзивності. Палати укомплектовані функціональними ліжками та меблями, передбаченими для комфортного перебування. У відділенні організовано цілодобовий медсестринський догляд та триразовий режим харчування пацієнтів. Тут працює 31 кваліфікований медичний працівник.

Завдяки ефективному партнерству, на відкриття відділення комплексної реабілітації вдалося залучити понад 13,2 млн грн, у тому числі:

— будівельні роботи (капітальний ремонт) фінансувалися за кошти бюджету Звягельської міської територіальної громади і становили — 5,65 млн грн;

— придбано обладнання та меблів на суму понад 6 млн грн:

— за державні кошти у 2021 році було закуплено обладнання на суму майже 4 млн грн (за сприяння народного депутата України Дмитра Костюка);

— за кошти міського бюджету — понад 1 млн грн;

— за власні кошти — 1,2 млн грн;

— надано обладнання та меблів за рахунок гуманітарної допомоги — 1,4 млн грн.

Серед благодійників, які сприяли відкриттю та укомплектуванню відділення обладнанням, — благодійний фонд «Хлібний дім», представники української діаспори з Німеччини (німецький фонд HuManS, волонтери Центру допомоги Україні та українцям в м. Дюссельдорф), ТОВ «ЦЕРСАНІТ-ІНВЕСТ», ТОВ «GARANT EXPORT LLC». Варто зазначити, що взаємодію з іноземним партнером налагоджено за сприяння підрозділу військово-цивільного співробітництва Сил спеціальних операцій ЗСУ (представник Ольга Лябах).

Розташовується відділення комплексної реабілітації КНП «Звягельська багатопрофільна лікарня» на п’ятому поверсі корпусу №2. Очолює відділення Світлана Тимчик.

Зазначимо, що кошти на капітальний ремонт приміщення для відділення комплексної реабілітації були виділені з бюджету Звягельської міської територіальної громади на 2022 рік, але, у зв’язку з дією воєнного стану, не було можливості їх освоювати. Рік тому, у липні 2022 року, на запрошення міського голови Миколи Боровця та генерального директора КНП «Звягельська багатопрофільна лікарня» Василя Бориса, відбувся візит міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, який дав позитивну оцінку щодо важливості функціонування відділення комплексної реабілітації у м. Звягелі.

Щиро дякуємо всім, хто доклав зусилля до відкриття відділення комплексної реабілітації КНП «Звягельська багатопрофільна лікарня» Звягельської міської ради!

Спільними зусиллями — до Перемоги!

Відділ інформації
Звягельської міської ради