Родини загиблих захисників відвідали екопарк

Родини загиблих захисників відвідали екопарк

Громадська організація «Родина Героїв» нещодавно створена для моральної підтримки сімей загиблих захисників України. У різні роки ці люди зазнали важких втрат, згодом пережите об’єднало їх в одне ціле, тепер час від часу вони організовують спільні зустрічі, поїздки, екскурсії, спілкуються, надихаються новими враженнями.




21 липня «Родина Героїв» відвідала селище Радулино у Дубрівській ОТГ, за 27 кілометрів від Звягеля. У селищі мешкає менше пів тисячі людей, але це не заважає йому бути туристично привабливим. Дізналися цікаву історію краю.

\"Родини

Як виявилося, наприкінці XIX століття на території Радулиного знаходився фільварок (панський сільськогосподарський хутір) родини князів Сангушко. Коли княжна Марія Сангушко вийшла заміж за Йозефа Потоцького, фільварок перейшов у власність родини графів Потоцьких. У 1918-му в селище прийшли більшовики і спалили хутір, а колодязь у центрі двору перетворили на смітник.

Місцеві меценати Юлія та Микола Хомичі реставрували панський колодязь у 2021-му, а згодом навколо облаштували екопарк.

«Отримали море позитивних вражень, — розповіли «Звягелю» члени громадської організації після поїздки. — Щиро вдячні Віктору Пелешку за допомогу в організації автобусного перевезення, водію Станіславу Семенюку. Також дякуємо керуючому Радулинським екопарком Олександру Прищепі за гостинність та позитивні емоції».

\"Родини

В екопарку наші земляки мали можливість поспілкуватися з природою, погодувати тварин. Тут розташовано вольєр із десятьма плямистими японськими оленями. Тварини вже звикли до людей та їдять з рук. По сусідству з оленями живуть європейські лані та косулі. Є вольєр з козенятами та поні. Також у зоопарку є пташник із чотирма видами павичів, десятьма видами фазанів, цесарками тощо.

Серед цікавинок — єдине в Житомирській області лавандове поле, що налічує 21 тисячу кущів лаванди шести сортів. Серед них — надзвичайно рідкісна, рожева. Поруч — пасіка з двома десятками вуликів. «Ми побачили чудове цвітіння та помилувалися краєвидами рідного Полісся», — розповіли мандрівники.

\"Родини

Юлія КЛИМЧУК