Поранених воїнів відвідали рідні  загиблих захисників

Поранених воїнів відвідали рідні загиблих захисників

Вони об’єднуються для взаємної підтримки і час від часу організовують різні важливі заходи. У нашому місті наразі діє два громадських об’єднання, які створили сім’ї загиблих захисників України. Коли вони починають реалізовувати якусь ідею, то роблять це гуртом. Так сталося і цього разу.




\"Поранених

Візит до поранених бійців, котрі проходять реабілітацію у звягельській лікарні, організували 28 серпня.

\"Поранених

\"Поранених

\"Поранених

Це — уже не перша акція. Напередодні оголосили про збір коштів, швидко зібрали потрібну суму. Придбали продукти, засоби гігієни і склали пакунки для захисників.

\"Поранених

\"Поранених

— Такі заходи — можливість подарувати своє тепло, що дуже важливо для всіх нас, — розповіла Ольга Мельник. — Для рідних і близьких загиблих захисників це є своєрідним стимулом до життя. Коли втрачаєш свою дитину, але відчуваєш, що в тебе є багато інших, яких можеш підтримати. Вони всі — важливі для нас, тому з щирою душею ділимося з ними своєю турботою.

\"Поранених

\"Поранених

По-різному ставляться до таких відвідин захисники. Вони — з усієї України, часто — далеко від дому, з полону або фронту, з різними фізичними пораненнями і нерідко з серйозними моральними травмами.

\"Поранених

Але приємним моментом для всіх є те, що про них пам’ятають і підтримують. Та й ефект несподіванки завжди помітний, коли в палату заходить багато людей з подарунками. Дехто соромиться уваги та почувається скуто, втім після короткого спілкування всі хлопці усміхаються і дякують. Щирі обійми та слова вдячності — незмінний атрибут таких зустрічей.

\"Поранених

Дехто ледь стримує скупу сльозу, але війна не здатна знищити чуттєвої української душі. А ще всі впевнені, що українці обов’язково переможуть у цій великій війні.

— Дуже вдячні усім, хто долучився до нашої акції, — кажуть організатори. — Окрім членів сімей захисників, долучилися місцеві підприємці, які не побажали називати прізвищ. Пані Ірина подарувала 50 рушників для пацієнтів реабілітаційного відділення, а пані Лариса — капці. У магазині «Добриня» дізналися про те, що купуємо продукти для захисників і зробили нам хороші знижки.

\"Поранених

Один із чуттєвих моментів — патріотичні дитячі малюнки. Цього разу їх для захисників малювали з вихователями і батьками вихованці дитсадка №6, на чолі з Ларисою Шутовою.

\"Поранених

Також зробили картини та обереги. Дитячі подарунки щоразу розчулюють бійцівські серця, загартовані війною. Приємно бачити, як вони їх роздивляються і усміхаються. Згодом ці подарунки їдуть з хлопцями на фронт.

\"Поранених

Запам’ятався 25-річний хлопчина з очима, в яких війна не встигла ще лишити надто помітного сліду. Сергій — із Маріуполя, батьки до нього приїхати не зможуть, тож він щиро зрадів несподіваному презенту.

\"Поранених

І справа не в продуктах, адже захисники кажуть, що гроші в них є. Цінність таких візитів у тому, що вони дарують відчуття спільності, дуже важливе під час війни.

\"Поранених

Юлія КЛИМЧУК

Фото автора