Тридцять восьма сесія міської ради: які рішення ухвалили

Тридцять восьма сесія міської ради: які рішення ухвалили

7 вересня відбулося пленарне засідання тридцять восьмої сесії міської ради восьмого скликання.




Перед початком пленарного засідання депутати Звягельської міської ради вшанували хвилиною мовчання всіх полеглих воїнів та мирних жителів, котрі загинули внаслідок російської агресії.

Начальник районної військової адміністрації Іван Туровський та міський голова Микола Боровець вручили високі державні нагороди родинам загиблих Героїв. За проявлені мужність та героїзм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України нагороджені:

 майор Ігор Літвінов — орденом «Богдана Хмельницького» III ступеня (посмертно);

прапорщик Ігор Гаркавий — орденом «За мужність»ІІІ ступеня (посмертно);

солдат Владислав Сопрончук — орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно);

старший лейтенант Дмитро Ткач — медаллю «За хоробрість в бою»;

молодший сержант Сергій Хомін — відзнакою МО України — медаллю «За поранення» (важке).

Вічна слава і шана загиблим Воїнам-Героям, які віддали своє життя за Україну!

Міський голова Микола Боровець від імені Звягельської міської територіальної громади, депутатів та виконавчого комітету міської ради привітав воїнів-розвідників із Днем воєнної розвідки України.

За постійну підтримку боєздатності, покращення матеріально-технічного забезпечення, виділення коштів на потреби Збройних Сил України міському голові Миколі Боровцю, секретарю міської ради Оксані Гвозденко, заступнику міського голови Віталію Якубову та усім депутатам міської ради вручили подяки від 54-го окремого розвідувального батальйону.

У ході пленарного засідання народні обранці розглянули та ухвалили відповідні рішення стосовно питань порядку денного та додатково внесених депутатських запитів.

\"Тридцять


Підтримка ЗСУ


Наближення Перемоги України — наша спільна справа. З бюджету міської територіальної громади виділено понад 20 млн грн на закупівлю обладнання, необхідного нашим захисникам для виконання бойових завдань.

Прийнято рішення про присвоєння посмертно звання «Почесний громадянин Звягеля» та про нагородження 32 військових відзнакою Звягельської міської територіальної громади — орденом «Звягельська доблесть».

Охорона здоров’я


Серед пріоритетів міської ради залишаються питання охорони здоров’я населення громади та підтримання безпечних і комфортних умов для дітей у закладах освіти.

В галузі охорони здоров’я депутати підтримали виділення коштів на поточний ремонт рентгенологічного кабінету в цілодобовому травматологічному пункті КНП «Звягельська багато-профільна лікарня» та придбання медичного обладнання:

— системи ультразвукової діагностики до телемедичного комплексу для КНП «ЦПМСД»;

— аналізаторів та електрокардіографів для КНП «ЦПМСД»;

— оснащення АЗПСМ №3, №11.

Також заплановано капітальний ремонт протирадіаційного укриття в лікувальному корпусі №2 КНП «Звягельська багатопрофільна лікарня».

Освіта


Для освітніх закладів передбачили кошти на посилення заходів із пожежної безпеки, а саме: на обробку засобами вогнезахисту приміщень Гімназії №2, №3, №5 та Пилиповицького ліцею.

Також заплановане, дооблаштування захисних споруд цивільного захисту, проведення робіт з унеможливлення їх підтоплення, заміна вікон, встановлення тривожних кнопок у закладах освіти, де вони відсутні. Крім цього, спрямували кошти на покращення матеріально-технічної бази закладів освіти: закупівлю комп’ютерної техніки для Гімназії №10 та ЗДО №8 «Пролісок», спортивного обладнання для Гімназії №3, лавок для укриття в Ліцеї №11 тощо.

Комунальні питання


Співвласники багатоквартирних будинків ОСББ ЖБК (6 об’єктів) та ОСББ «Роялті» (1 об’єкт) скористалися умовами Програми фінансової підтримки багатоквартирних будинків на 2022-2024 роки. Відповідно, депутати проголосували за виділення коштів на співфінансування капітальних ремонтів ліфта, даху, внутрішньоквартальних проїздів, прибудинкових територій ОСББ ЖБК-1 та капітального ремонту ліфта ОСББ «Роялті».

Також виділили кошти КП «Наталівка» на послуги з благоустрою кладовищ старостинських округів.

Земельні та майнові питання


Прийнято рішення щодо низки майнових та земельних питань.

Розглянули рішення щодо поновлення терміну оренди земельних ділянок ТОВ «Ремакс». Депутати ознайомилися з передпроєктними пропозиціями будівництва житлового комплексу з торговим приміщенням та пар-кінгом за адресою: вул. Івана Мамайчука, 12. Депутати вирішили продовжити термін оренди з уведенням запобіжних заходів.

Галузь культури


Рішенням міської ради 2024 рік проголошено роком Олени Пчілки — видатної української письменниці та громадської діячки, однієї з центральних постатей національної культури та історії, від дня народження якої виповнюється 175 років.

Звернення депутатів


Підтримали звернення депутатів міської ради до Міністерства внутрішніх справ України щодо необхідності надання Територіальним сервісним центром МВС №1844 послуг зі складання іспитів, необхідних для отримання посвідчення водія, та до Головного управління Національної поліції в Житомирській області щодо необхідності посилення контролю за дотриманням громадського порядку під час комендантської години.

Внесення змін та доповнень


Внесли зміни та доповнення до низки нормативно-правових документів, а саме до:

— Програми розвитку освіти Звягельської міської територіальної громади на 2021-2025 роки;

— Положення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Звягельської міської ради;

— Положень про окремі виконавчі органи Звягельської міської ради;

— Програми розвитку культури і туризму на території Звягельської міської територіальної громади на 2019-2023 роки;

— Програми фінансового стимулювання талановитих дітей, молоді та їх наставників у галузі культури і мистецтва Звягельської міської територіальної громади на 2022-2025 роки;

— Програми розвитку фізичної культури та спорту на 2022-2026 роки;

— Статуту комунального підприємства «Аптека №217» Звягельської міської ради;

— Комплексної програми «Соціальний захист» на 2022-2026 роки;

— Програми економічного і соціального розвитку Звягельської міської територіальної громади на 2023 рік;

— Додатку до рішення міської ради від 22.12.2022 р. №721 «Про затвердження плану діяльності Звягельської міської ради та її виконавчого комітету з підготовки проєктів регуляторних актів на 2023 рік»;

— Муніципального енергетичного плану Звягельської міської територіальної громади на 2022-2024 роки;

— Програми благоустрою населених пунктів Звягельської міської територіальної громади на 2023-2024 роки;

— Програми розвитку місцевого самоврядування в Звягельській міській територіальній громаді на 2021-2025 роки;

— Положення про звання «Почесний громадянин Звягеля»;

— Цільової програми «Забезпечення підрозділів територіальної оборони на 2022-2023 роки».

Депутати ознайомилися та прийняли до уваги інформацію про результати розгляду пропозицій, зауважень, доручень депутатів міської ради та міського голови, які висловлені під час проведення тридцять третьої, тридцять п’ятої, тридцять шостої сесій міської ради восьмого скликання.

Також заслухали звягелян, які звернулися до депутатів із проханням вирішення особистих питань.

Із результатами поіменного голосування депутатів та прийнятими рішеннями у встановлений чинним законодавством термін можна ознайомитися на порталі документів офіційного сайту Звягельської міської ради.

Відділ інформації міської ради