Інформаційний зріз щодо діяльності галузей життєзабезпечення міста за минулий тиждень

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО
За минулий тиждень комунальним підприємством Новоград-Волинської міської ради «Новоград-Волинськжитлосервіс» здійснені наступні роботи:
— вивезено 80 куб. м сміття (місця загального користування);
— здійснено виготовлення інвентарю для прибирання снігу;
— проводилось прибирання снігу та посипання піщано-соляною сумішшю територій місць загального користування при несприятливих погодних умовах.
Комунальним підприємством «Шляхрембуд» Новоград-Волинської міської ради здійснені наступні роботи:
— вивезено вуличний змет із наступних вулиць: Житомирська, Пушкіна, Соборності, Героїв Майдану, площа Лесі Українки, Вокзальна та частково вул.Івана Франка, Волі;
— прочищено зливові колодязі: вул.Чехова — 6, вул.Гагаріна — 4, вул.Пушкіна — 8, вул.Житомирська — 2;
— здійснювався поточний ремонт дорожнього покриття внутрішньоквартальних проїздів по вул.Гетьмана Сагайдачного від буд. №16 до буд. №24;
— прибрано зупинки громадського транспорту по вул.Вокзальна, вул.Героїв Майдану, вул.Шевченка, вул.Соборності, вул.Житомирська;
— проводилось прибирання снігу та посипання піщано-соляною сумішшю вулиць міста при несприятливих погодних умовах.
ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я
У КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги міста Новограда-Волинського» продовжується підписання декларацій із сімейними лікарями, педіатрами. Станом на 03.12.2018 року підписано 41627 декларацій (73,5%).
За державною програмою «Доступні ліки» станом на 03.12.2018 року звернулися та отримали рецепти 17960 пацієнтів, виписано 35731 рецептів. Відпущено рецептів на суму 1087295 грн., що становить 91,4% від загальної суми.
Хворі на цукровий діабет забезпечуються препаратами інсуліну безкоштовно. Станом на 03.12.2018 р. відпущено рецептів на суму 1323942 грн. (92,0% від виділеної суми).
Шановні новоград-волинці! Переконливо просимо звернутися до сімейного лікаря та педіатра щодо підписання декларації про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу.
ОСВІТА
26 листопада на базі Новоград-Волинського ВПУ відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з хімії, у якому взяли участь 43 учні ЗЗСО міста та ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з російської мови і літератури, у якому взяли участь 18 учнів ЗЗСО міста.
27 листопада на базі ДНЗ №2 пройшло засідання ММО інструкторів із фізичної культури «Східна фізкультура як засіб зміцнення та збереження здоров’я у дітей дошкільного віку».
27 листопада у ДЮКФП пройшов міський етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя», в якому взяли участь всі заклади загальної освіти міста.
27 листопада в ІМЦ розпочалася співпраця у рамках всеукраїнського соціального освітнього проекту WOW Teachers з безкоштовної перепідготовки вчителів інформатики міста і району від команди благодійної організації BrainBasket Foundation.
28 листопада в ДНЗ №1 відбулася нарада завідувачів закладів дошкільної освіти, на якій розглянуто питання про зміни в законодавстві з дошкільної освіти, функціонування ЗДО в 2019 році, про організацію роботи з безпеки життєдіяльності дітей та попередження дитячого травматизму під час освітнього процесу.
28 листопада на базі Новоград-Волинського ВПУ відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з української мови і літератури, у якому взяли участь 42 учні ЗЗСО міста.
29 листопада в управлінні освіти і науки міської ради відбулася нарада керівників закладів загальної середньої освіти, на якій розглянуто низку питань, зокрема: план соціально-економічного розвитку на 2019 рік, бюджет галузі на 2019 рік, стан організації державних закупівель послуг з організації харчування учнів, виконання Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», проведення новорічних та різдвяних свят у закладах освіти, надання платних послуг ЗЗСО, планування корекційно-розвиткових занять в інклюзивних класах та інше.
29 листопада на базі Новоград-Волинського ВПУ відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з астрономії, у якому взяли участь 15 учнів ЗЗСО міста.
29 листопада на базі ДНЗ №16 відбулося засідання ММО вихователів середніх груп «Формування у дошкільників основ світобачення на засадах літературної спадщини В.О.Сухомлинського».
29 листопада у ліцеях №№1,4,11, ЗОШ №№7,8,9 пройшов інтерактивний конкурс із зарубіжної літератури «Sunflower», у якому взяли участь понад 300 учнів.
30 листопада на базі ЗОШ №9 відбувся ІІ етап всеукраїнської олімпіади з французької мови, у якому взяли участь 6 учнів ЗЗСО міста.
30 листопада-2 грудня на базі ліцею №11 проходили курси для заступників директорів шкіл, відповідальних за роботу початкової освіти ЗЗСО в контексті Нової української школи.
2 грудня в м.Житомир пройшов ІІІ (обласний) етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т.Г.Шевченка, в якому взяли участь 2 учнів, переможців міського етапу конкурсу.
Із 19 по 23 листопада до комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» міської ради подали документи батьки двох дітей з метою проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини. Проведено одне засідання фахівців ІРЦ, де узагальнено результати комплексної оцінки розвитку однієї дитини. За результатами проведеної комплексної оцінки складено та вручено висновок батькам трьох дітей з особливими освітніми потребами. На базі інклюзивно-ресурсного центру відкрито ресурс-студію «Майстерня успіху» для батьків, які виховують дітей з особливими освітніми потребами.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради