Контроль стану укриттів у закладах освіти громади

Контроль стану укриттів у закладах освіти громади

11 жовтня секретар міської ради Оксана Гвозденко спільно з депутатами міської ради Олегом Годуном та Олександром Поліщуком здійснили огляд укриттів у закладах освіти громади, на які цьогоріч було спрямовано додаткові кошти.

 




Відтак, із місцевого бюджету було виділено понад 8 млн грн, щоб створити безпечні умови для вихованців садочків та учнів шкіл. Зокрема, кошти були спрямовані на створення належних умов в укриттях закладів дошкільної освіти №1, 2, 8, 9, 14 та в укриттях Ліцеїв №1 і 11, а також Гімназій №5, 7, 8 і 10.

Під час робочого візиту оглянули укриття у ЗДО №8 та 9, які цього року відновили свою роботу вперше після повномасштабного вторгнення.

Також промоніторили сховища в Гімназіях №8 та 10, Ліцеї №4, де було здійснено великий обсяг додаткових робіт.

Окрім того, у 2023 році до вдосконалення споруд цивільного захисту доєднався ЮНІСЕФ — дитячий фонд ООН із захисту прав та інтересів дітей. Так у Ліцеї №4 ремонтні роботи від організації вже на завершальному етапі. Незабаром ЮНІСЕФ почне ремонти в сховищах Гімназій №7 та 8.

Також наразі в процесі будівництва укриття у Гімназіях №2, 6, 9.

Оксана Гвозденко та депутати відмітили, що кошти використані доцільно та зробили певні рекомендації, як, наприклад, встановити вентиляцію в укритті Гімназії №10.

Створюємо безпечні та комфортні умови, аби наші діти могли якісно отримувати нові знання!
 

Відділ інформації Звягельської міської ради