Маленька волонтерка отримала подарунок від земляка Валерія Залужного

Маленька волонтерка отримала подарунок від земляка Валерія Залужного

Віце-чемпіонка України з шашок і волонтерка, 11-річна Тетяна Портянко з початку повномасштабного вторгнення збирає кошти для ЗСУ, граючи в партії на вулицях столиці, де мешкає з сім’єю. Іноді її можна було побачити з шаховою дошкою й у Звягелі, де живуть її рідні. Найбільше мріяла Тетяна зіграти із земляком, головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним. У День святого Миколая, у студії телеканалу 1+1, її мрія стала ближчою.




\"Маленька

У сюжеті телеканалу розповіли, як дівчинка легко і з посмішкою переграє дорослих у шашки. Почала займатися, коли їй було майже 7 років. З початку повномасштабного вторгнення стала виходити на вулиці Києва, пропонуючи перехожим зіграти з нею.

Так стала волонтеркою і за півтора роки зібрала понад 140 тисяч гривень для українського війська. Увесь свій вільний час школярка присвячує волонтерству і каже, що не збирається зупинятися, доки ворог на нашій території.

У день святого Миколая, у студії 1+1, куди вона прийшла на інтерв’ю, дівчині подарували від Валерія Залужного відеопривітання зі святом, прапор України і шахову дошку з автографами головнокомандувача. Ось що сказав наш земляк у відеозверненні:

— Надзвичайно приємно, що ти — моя землячка. Ти — велика умнічка! Дуже чудово, що ми з тобою прославляємо своє рідне місто та країну. Успіхів тобі і перемог!

\"Маленька

Дива мають траплятися, сказали ведучі «Сніданку» на 1+1. Як виявилося, вони справді трапляються, адже отримати такі подарунки до свята — справжнє диво.

Юлія КЛИМЧУК