Депутати міської ради, схаменіться!

Нещодавно, а саме 7 грудня, в Україні відзначався День місцевого самоврядування. Прикро, що на урочистому заході з цієї нагоди далеко не всі депутати нашої міської ради були присутні. Можливо, хтось не з’явився з поважних причин. Але ті депутати, хто проігнорував цей захід, кинули виклик не стільки міському голові, скільки всім працівникам міської ради, які сумлінно виконують свої службові обов’язки. А ви, на жаль, на попередній сесії оцінили їх роботу як «незадовільну».
Проігнорувавши вищезазначений захід, ви показали свою байдужість не лише до місцевого самоврядування, в тому числі — до самих себе, але й до своїх виборців. На жаль, і 10 грудня більшість депутатів знову не з’явилась на засідання скликаної міським головою позачергової сесії міської ради, яку самі раніше неодноразово намагалися провести. Це є свідоцтвом не тільки вашої безвідповідальності, а й незрілості.
Правда, дехто з депутатів щось корисне зробив і робить для міста, виконує свої обов’язки та заслуговує поваги. Серед них: Усенко М.Г., Журбенко О.І., Овдіюк В.І., Федорчук В.Г. і деякі інші. Дуже хотілось би, щоб вони своїм авторитетом та досвідом роботи допомогли молодшим депутатам зрозуміти, що головне в депутатській діяльності — не особисті, меркантильні інтереси, а громадські, які повинні бути спрямовані на забезпечення нормального функціонування всіх сфер життєдіяльності міста та на поліпшення соціально-побутових умов його мешканців.
Протягом останніх років міською владою дещо зроблено: капітально відремонтовано 16 доріг, деякі з них вперше за багато років заасфальтовані, в тому числі — покладено плитку на переході з вулиці Житомирської на вулицю Соборності, відкрито кілька сімейних амбулаторій, оновлені дахи на гімназії та колегіумі.
Але найголовніше — почалося довгоочікуване будівництво хірургічного корпусу міської лікарні, будується «Прозорий офіс», що дозволить пересічним громадянам зручно добиратись із різних куточків міста для вирішення багатьох питань, та, нарешті, відкриється наш Краєзнавчий музей. За все це жителі дякують міському голові та всім, хто брав і бере участь у таких добрих справах.
Напевно, зробити можна було б більше. Наприклад, 100-метрівку тротуару біля магазинчиків у «Болгарбуді», бо люди травмуються, а молоді батьки ламають дитячі візочки. На жаль, деякі депутати не бачать чи не хочуть бачити головне у своїй депутатській роботі.
94 тис. гривень виділено в цьому році кожному депутату. І що? Наприклад, Табалюк В.С. зробив під’їзд до зупинки по вул.Сагайдачного. А інші?
Не краще було б зібрати ці гроші докупи і на більш, ніж три млн. грн., зробити щось дуже серйозне для міста, наприклад, побудувати водогін по вул.Дружби, або погасити кредит Водоканалу, щоб не було підвищення тарифу на воду для мешканців міста. Чомусь депутати такий напрямок використання коштів місцевих платників податків не вибрали. Тому необхідно, щоб кожний депутат відзвітував перед громадою про свою депутатську діяльність та витрату коштів, виділених із міського бюджету.
На превеликий жаль, після пожежі в Молодіжному центрі, а особливо в останні три місяці нашу міську раду б’є, трясе і лихоманить. Деякі депутати бачать недоліки тільки у міського голови, а своїх визнавати не хочуть і навіть почали жорстоко критикувати його і вимагають достроково припинити його повноваження.
Я вже говорив на сесії і ще раз хочу підкреслити, що міська рада — це колегіальний орган управління. Всі ви разом голосуєте і приймаєте важливі рішення, а значить всі повинні нести відповідальність за недоліки, помилки і прорахунки в роботі, а не тільки один міський голова. Мені сподобався вислів Федорчука В.Г. у Фейсбуці: «Терпіти не можу, коли б’ють лежачого ногами». На мою думку, на нещодавньому засіданні міськвиконкому перший заступник міського голови Колотов С.Ю. дуже правильно сказав, що «пора припинити показувати пальцями на інших, а потрібно всім закатати рукави і почати пахати». Зрозуміло, що кожна людина в своїй роботі має недоліки, бо «не помиляється той, хто нічого не робить». Так і наш голова. Він вхожий до багатьох київських кабінетів, а скільком новоград-волинцям у нинішніх нелегких умовах він надав допомогу! Тим самим врятував не одне життя.
Зрозуміло, що виборці дадуть оцінку роботі Весельського В.Л., як і кожному депутату міської ради. Але «коней на переправі не міняють». Треба не шукати винного, а знайти вихід із кризи, яку ви всі разом створили, треба знайти взаєморозуміння і піти на компроміс.
І пам’ятайте, що ви, депутати, теж повинні звітувати про свою роботу, вам теж можна висловити недовіру. І якщо не зараз, то на наступних виборах ваші виборці це зроблять обов’язково, і не всі з вас знову зможуть потрапити в депутатські крісла. До речі, це — думка багатьох жителів нашого міста, бо вони обурені вашою роботою.
Ми, ветерани та ваші виборці, закликаємо вас до розсудливості. Люди втомилися від негараздів, нам потрібно, щоб місто розвивалося нормально, без всяких потрясінь і працювало.
В.ПАРФЬОНОВ, голова міської організації ветеранів