Микола Боровець взяв участь у Другому міжнародному саміті міст і регіонів

Микола Боровець взяв участь у Другому міжнародному саміті міст і регіонів

Звягельський міський голова Микола Боровець взяв участь у Другому міжнародному саміті міст і регіонів у межах діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. До заходу долучилися мери міст та представники обласних військових адміністрацій.

9 травня, у символічний для Європи день, захід відвідала Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола, а також делегації зі США, Австрії, Німеччини, Італії, Бельгії, Франції, Данії, Польщі, Канади, Чехії, Латвії, Литви, Угорщини, Румунії, Словаччини, Молдови, представники Ради Європи та Європейського комітету регіонів.

Основна мета саміту полягає в об’єднанні українських та іноземних місцевих громад для спільного партнерства, взаємопідтримки та обміну досвідом із метою покращення ситуації в Україні та забезпечення миру та безпеки. Президент Володимир Зеленський висловив подяку партнерам за допомогу та підтримку, підкресливши єдність Європи. Він наголосив на готовності України до вступу в ЄС. Закликав керівників міст та селищ до збільшення співпраці з країнами і містами Європи, вказавши на важливість муніципальних та регіональних партнерств для євроінтеграції.

Житомирщина, зокрема і Звягельська громада, активно беруть участь у цьому процесі через співпрацю на регіональному рівні та між окремими громадами, що сприяє розвитку міжнародних зв’язків. Відзначалася співпраця Звягельської громади з Офісом Ради Європи в Україні, європейськими благодійними фондами та організаціями, містами-побратимами з Республіки Польща (Белхатув, Опочно, Ломжа), Словаччини (Банська Бистриця), містами-партнерами з Німеччини (Зіндельфінген та Людвіксгафен на Рейні).

Відділ інформації міської ради