Громадські асамблеї: проєкт Ради Європи у Звягелі

Громадські асамблеї: проєкт Ради Європи у Звягелі

Триває реалізація проєкту Ради Європи — Громадські асамблеї, який має за мету відновити довіру громадян до демократії, залучивши до діалогу та співпраці мешканців між собою та з представниками влади. Це — нова форма публічної дискусії, новий формат роботи, коли кожен може стати важливою частиною проєктів, які реалізують у громаді.

 

Нещодавно на Форумі зацікавлених сторін Громадської асамблеї за підтримки Офісу Ради Європи обрано ключову тему для обговорення — «Створення урбаністичних просторів як громадських локацій соціальної взаємодії та відновлення». Восени цього року разом із фахівцями Ради Європи працюватимемо над проєктом створення просторів, де мешканці зможуть обговорювати важливі питання, змістовно проводити час, відпочивати, покращувати свій психоемоційний стан.

Створення подібних просторів є надзвичайно актуальним. Наша громада активно підтримує діючих військових, які щоденно ризикують життям і здоров’ям заради нашого майбутнього. До нас повертаються ветерани, і кожен цивільний потребує уваги до свого ментального здоров’я. Саме для пошуку форм вирішення цих важливих питань працюватиме Перша Громадська Асамблея у Звягельській громаді, яка відбудеться у жовтні-листопаді цього року.

Найближчим часом випадково обрані 4000 жителів громади отримають запрошення на свої поштові скриньки. Звертаємо вашу увагу, що конверт, який ви отримаєте, буде з логотипом Ради Європи та Громадських Асамблей. Щоб підтвердити участь, слід дотримуватися інструкцій у листі. Зі всіх охочих до складу Громадської асамблеї буде відібрано 44 особи, які працюватимуть над визначеним питанням.

Якщо ви не отримали листа-запрошення, але маєте цікаві ідеї та пропозиції й бажання долучитися, реєструйтеся за QR-кодом.

Дякуємо всім, хто вболіває за громаду й активно долучається до вирішення її життєво важливих питань. Закликаємо якомога більше людей доєднатися до творення спільного майбутнього. Думки, ідеї, пропозиції кожного з вас важливі й потрібні.

Якою буде наша громада у майбутньому, залежить від кожного з нас.

Відділ інформації Звягельської міської ради