29 серпня — День пам’яті загиблих захисників України

29 серпня — День пам’яті загиблих захисників України

Шановні звягеляни!

29 серпня — День пам’яті загиблих захисників України. У цей день ми вшановуємо пам’ять тих, хто віддав життя за нашу незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, — наших героїв, захисників України. Ми згадуємо про їхні подвиги, мужність і самопожертву, які стали символом безмежної любові до Батьківщини.

Дата 29 серпня обрана не випадково. Із цим днем пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення — вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році. Тоді російське керівництво порушило домовленості: українських військових розстріляли, коли вони колонами проходили, так званим, «зеленим коридором». Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Тому традиційним символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник.

У нашій пам’яті назавжди залишаться імена наших Героїв: батьків і матерів, синів і дочок, чоловіків і жінок, які залишили свої домівки, родини та мрії, щоб стати на захист нашої землі. Вони боролися не лише за нас, а й за майбутні покоління, за те, щоб ми могли жити у вільній та мирній Україні.

Будьмо гідними їхнього подвигу! Нехай їхня самопожертва надихає нас на нові звершення в ім’я України.

Вічна пам’ять героям! Слава Україні!

З повагою
Микола Боровець, міський голова;
Оксана Гвозденко, секретар міської ради