У Звягелі чоловік намагався відкупитися від поліції за керування напідпитку

У Звягелі чоловік намагався відкупитися від поліції за керування напідпитку

10 вересня близько 21:10 патрульні зупинили водія автомобіля «ВАЗ». Під час спілкування з місцевим жителем правоохоронці помітили, що він перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Чоловіку запропонували пройти відповідне освідування, проте він відмовився.

Натомість аби уникнути адміністративної відповідальності, керманич запропонував та поклав між сидіннями службового автомобіля поліції гроші.

У Звягелі чоловік намагався відкупитися від поліції за керування напідпитку

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Звягельського райвідділу, працівники якої задокументували всі обставини.

Інспектори склали відносно чоловіка адміністративний протокол за ст. 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані сп’яніння…) КУпАП. Зібрані матеріали буде скеровано до суду для прийняття рішення.

А слідчі поліції за фактом підкупу правоохоронців розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

За чинним законодавством подібні дії караються штрафом від 1 тисячі до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 4 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Водночас поліція нагадує: керування транспортними засобами громадянами у нетверезому стані вперше тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 17 000 гривень з позбавленням права керування на строк 1 рік. Тож не сідайте за кермо напідпитку, подбайте про свою безпеку та безпеку оточуючих.

За матеріалами Звягельського РВП