У Звягельській громаді відбулися урочистості з нагоди Дня захисників і захисниць України

У Звягельській громаді відбулися урочистості з нагоди Дня захисників і захисниць України

1 жовтня у Звягельській міській територіальній громаді відзначили День захисників і захисниць України та День українського козацтва. У цей особливий день громада вшанувала всіх захисників, а також пам’ять тих, хто віддав життя за свободу та незалежність України.

 

Урочисті заходи розпочалися з молебнів за захисників і захисниць України у храмах Звягельської громади та покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та меморіальних дощок загиблим військовослужбовцям. Жителі громади, представники місцевої влади, військовослужбовці та ветерани віддали шану героям, які пожертвували життям заради майбутнього України.

Ця подія є важливим нагадуванням про мужність та героїзм українських воїнів, які боронили та продовжують захищати нашу країну від агресії. Учасники заходу підкреслили, що пам’ять про загиблих героїв має залишатися живою, а їхні подвиги — вічно надихати прийдешні покоління на боротьбу за мир і свободу.

Звягельська громада в цей день висловила свою вдячність і повагу не лише загиблим героям, але й усім захисникам і захисницям України, які стоять на сторожі нашої незалежності.

Біля Меморіалу воїнам АТО/ООС пройшло урочисте зібрання «Шана незламним». Захід, що зібрав мешканців міста, родичів загиблих воїнів, військовослужбовців та представників влади, став символом пам’яті та пошани до тих, хто віддав життя за свободу і незалежність Батьківщини.

Секретар міської ради Оксана Гвозденко наголосила на важливості збереження пам’яті про подвиг захисників України. Її промова була сповнена вдячністю та шаною до кожного, хто захищав і продовжує захищати українську державу.

У Звягельській громаді відбулися урочистості з нагоди Дня захисників і захисниць України

Із глибоким сумом і болем ведуча заходу нагадала, що меморіал, створений на честь наших мужніх героїв, поповнився 18 новими іменами, закарбованими навічно у граніті. Присутні вшанували пам’ять воїнів:

  1. старшого лейтенанта Борисова Сергія;
  2. сержанта Бочковського Романа;
  3. солдата Василенка Сергія;
  4. солдата Голуба Андрія;
  5. молодшого сержанта Завистовського Михайла;
  6. солдата Канарського Андрія;
  7. старшого сержанта Котяша Юрія;
  8. капітана Кочетова Олексія;
  9. молодшого сержанта Кравченка Віталія;
  10. молодшого сержанта Макарчука Сергія;
  11. капітана Мельника Олександра;
  12. сержанта Новікова Андрія;
  13. молодшого сержанта Нюкала Анатолія;
  14. старшого солдата Рогальчука Олександра;
  15. сержанта Сімончука Валерія;
  16. молодшого лейтенанта Хвоста Михайла;
  17. солдата Шевчика Олександра;
  18. солдата Яковчука Віктора.

До молитви «За Україну» та освячення меморіальних стел запросили духовенство Звягельської громади. Священики закликали молитися за мир та спокій на рідній землі і благословили присутніх на єдність і пам’ять про загиблих.

Завершенням зібрання стало покладання квітів до меморіалу. Захід «Шана незламним» ще раз нагадав про те, що подвиг українських воїнів є безцінним, а пам’ять про них житиме в серцях прийдешніх поколінь.

Відділ інформації міської ради