Відбувся другий вікенд Громадської Асамблеї у Звягелі

Відбувся другий вікенд Громадської Асамблеї у Звягелі

19-20 жовтня у Звягелі відбувся другий вікенд Громадської Асамблеї, присвяченої темі «Створення урбаністичних просторів як громадських локацій соціальної взаємодії та відновлення». Захід об’єднав учасників, які були зацікавлені у подальшому розвитку міських просторів після ознайомлення з обговореннями першої сесії Асамблеї.

 

Перший день розпочався панельними дискусіями на теми: «Життя у громадських просторах: створення надихаючих подій та практик співтворення» та «Зцілюючі громади: інклюзивність як основа безбар’єрного простору». Учасники активно обговорювали, як створити доступні простори, які об’єднують людей, організовувати заходи, що залучають громаду до активного життя, а також розробляли тактичні рішення для короткострокових та довгострокових змін. Особливу увагу приділили пошуку фінансування та створенню стратегій реалізації таких ініціатив.

Відбувся другий вікенд Громадської Асамблеї у Звягелі

Другий день заходу включав обмін досвідом між представниками Звягельської міської територіальної громади та колегами з Полонської громади. Активісти та представники влади обговорювали вдалий досвід благоустрою скверів та парків у Полонському районі, зокрема, на вулиці Лесі Українки, у Парку Слави та на набережній, де з мінімальними ресурсами вдалося створити зручні та привабливі простори.

Учасники сесії працювали над пропозиціями щодо розвитку восьми напрямків, серед яких ключовими було обрано чотири простори, що потребують покращення: Парк захисників України, Молодіжний парк у селі Майстрова Воля, Міський парк культури та відпочинку, а також набережна річки Случ. Основні напрямки діяльності включали питання паркування, очищення річки, створення просторів для ментального здоров’я та залучення молоді до розвитку багатофункціональних просторів у сільській місцевості.

Відбувся другий вікенд Громадської Асамблеї у Звягелі

У Міському парку культури та відпочинку учасники оцінили якість середовища, використовуючи спеціальну шкалу, та висловлювали свої ідеї щодо покращення. Кожен мав можливість відчути себе архітектором, працюючи над баченням майбутнього міських просторів. Усі ідеї, напрацьовані під час обговорень, стануть основою для подальшої роботи над благоустроєм міста.

Громадська Асамблея стала важливим кроком у розвитку Звягельської громади. Активна участь жителів у процесі формування комфортного середовища є запорукою успіху будь-якого проєкту, і разом ми зможемо зробити Звягель ще більш привабливим та комфортним для життя!

Відділ інформації міської ради