Вишиванка єднає українців

Вишиванка єднає українців

Здавна в Україні ставлення до одягу було дбайливим і шанобливим. Матері, вишиваючи одяг дітям, вкладали всю свою ніжність і молитву до Бога про збереження дорогих чад. Українська вишиванка служила як прикрасою, так і оберегом, а ще — своєрідним документом, за яким можна було визначити, з яких країв родом власник вишиванки.
16 травня, вшановуючи національні традиції та цінності українського народу, в Палаці культури ім.Лесі Українки відзначили День вишиванки. З нагоди свята чимало мешканців міста були вбрані у національний одяг.
Під час урочистих заходів дарували присутнім свої музичні виступи аматорські колективи та виконавці закладів культури й освіти міста. Відбулося й традиційне дефіле вишиванок, виготовлених своїми руками, яке продемонстрували учасниці театру мод «Звягельчанка» Новоград-Волинського вищого професійного училища.
Наприкінці свята родинам, які прийшли у вишиванках, було вручено подарунки.
Також заклади загальної середньої освіти міста організували освітній проект «Вишиванка єднає українців», представивши виставку вишиванок, вишитих рушників, ікон, картин тощо.
За матеріалами міської ради