Постанову прийнято! Йдемо далі!

Нарешті у Верховній Раді прийняли постанову про оголошення території басейнів річок Случ та Хомора зоною надзвичайної екологічної ситуації. Такий проект постанови написав і вніс на розгляд депутатських комісій народний депутат Володимир Литвин. Цьому передували його численні листи і звернення на адресу Кабміну й Прем’єр-міністра, неодноразові депутатські запити на всі можливі інстанції та активна підтримка всіх громадських ініціатив щодо цього питання.
Два місяці чекав проект постанови на затвердження. Спільними зусиллями нардепа і громад Новоград-Волинського та Баранівського району це питання таки прийнято на державному рівні до виконання. Для прихильників радикальних кроків хочеться зауважити: це далеко не порожній звук, закон передбачає певну процедуру, якої дотримуватися — обов’язково. Як би не хотілося декому з найсміливіших, наприклад, закрити горезвісну паперову фабрику чи заблокувати її роботу, — без певних офіційних процедур це буде простим беззаконням. Притягнути ж винних до відповідальності грамотно — значно важче, але саме на це й спрямована діяльність В.Литвина у правовому полі як депутата.
Постанову прийнято, але зупинятися Володимир Литвин не планує. Адже, щоб довести справу до логічного завершення — покарання винних і усунення наслідків біди — знадобиться ще немало часу і зусиль.
Інформація прес-служби Володимира Литвина