ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ ІНЖЕНЕРІВ — «РІКИ ПО КОЛІНО Й ГОРИ ПО ПЛЕЧЕ»

ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ ІНЖЕНЕРІВ — «РІКИ ПО КОЛІНО Й ГОРИ ПО ПЛЕЧЕ»

Навіть за умов обмеженого державного фінансування, в яких протягом цього кризового року опинилися українські Збройні сили, військові Новоград-Волинського гарнізону намагаються підтримувати належний рівень бойової підготовки.
30 квітня у 12-ому інженерному полку відбулися планові заняття, до яких залучили увесь офіцерський склад. На території військової частини було проведено показове розгортування важкого механізованого мосту — одного з видів військової техніки, що перебуває на озброєнні інженерного полку.
Заняття проводилося під пильним наглядом командира полку — полковника Миколи Борісова. Інструктаж проводив досвідчений військовий інженер — командир інженерно-дорожнього батальйону, підполковник Станіслав Чаюк.
Завдання, що постало перед військовими, — встановити важкий механізований міст через водну перешкоду. І хоча для цієї вправи є свої нормативи (45 хвилин — на «відмінно», 50 — на «добре», 55 — на «задовільно»), цього разу за хвилинами не гналися. Адже головною метою було провести наочний, якомога детальніший, інструктаж для особового складу. Так би мовити, аби військові на власні очі побачили цей непростий процес «від а до я».
Командир частини зазначив, що виконання вправи пройшло за планом. Шкода лише, що в складних фінансово-економічних умовах немає можливості проводити подібні навчання регулярніше й на реальних природних об’єктах. Однак, командування частини знаходить резерви і створює умови, аби змогу попрактикуватися отримували різні підрозділи. Так, на минулому тижні відбулося тренувальне розгортування понтонного мосту. А вже на наступному — планується задіяти техніку, котра проводить фільтрацію води з природних джерел.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА