ЮНІ СПІВАКИ З РАЙОНУ — У ФІНАЛІ ФЕСТИВАЛЮ «ЗОРЕЦВІТ»

ЮНІ СПІВАКИ З РАЙОНУ — У ФІНАЛІ ФЕСТИВАЛЮ «ЗОРЕЦВІТ»

\"ЮНІП’ятеро талановитих дітей із сіл Новоград-Волинського району вийшли у фінал всеукраїнського дитячого пісенного фестивалю «Зорецвіт», що проходить у Житомирській області під патронатом народного депутата України Павла Жебрівського. 25 квітня в Новоград-Волинському міському Палаці культури пройшов відбірний зональний тур, в якому взяли участь молоді співаки з міста Новограда-Волинського, району та Червоноармійського району. А за чотири дні, 29 квітня, очільник району Микола Іванюк організував показовий міні-концерт, під час якого виступили фіналісти.
Отже, право заспівати у фіналі фестивалю отримали Альона Храбан та Кирило Новорок із села Груд, Анна Янчук із села Пилиповичі, Оксана Потайчук із Червоної Волі та Іванна Конончук із Городниці.
\"ЮНІМикола Іванюк привітав талановиту молодь та їхніх батьків із цим успіхом, побажав їм подальших злетів на творчій ниві, а також вручив фіналістам грамоти й подяки райдержадміністрації та подарунки. Голова РДА відзначив, що фестиваль «Зорецвіт» має прекрасну місію — розкривати народні таланти, сприяти утвердженню української пісні та українського слова, вихованню любові до рідної землі.
Фінальний етап фестивалю на рівні Житомирської області відбудеться в червні цього року в селі Мар’янівка Баранівського району. Однак, як стало відомо пізніше, в ньому візьмуть участь четверо із п’яти співаків-фіналістів із Новоград-Волинського району — усі вищезгадані, крім Альони Храбан. Альона разом із добре відомою на теренах Житомирщини виконавицею Світланою Цілецькою вирушать на всеукраїнський конкурс молодих талантів, що пройде в Івано-Франківську. Цим двом співачкам Микола Іванюк вручив грошову допомогу.
Олег БРЮХАНОВ