«ЗАЛІЗНИЙ» ДЕБЮТАНТ

«ЗАЛІЗНИЙ» ДЕБЮТАНТ

\"«ЗАЛІЗНИЙ»Протягом травневих вихідних у містечку Броди, що на Львівщині, проходив кубок України з кіокушин-карате серед дітей (вік спортсменів — від 8 до 17 років). Учасниками турніру стали 220 каратистів із 16 областей. Серед них 12 представляли команду Житомирської області, укомплектовану із вихованців секцій кіокушин-карате, що діють у Новограді-Волинському, Бердичеві та Баранівці.
Звягельчан у команді Житомирщини було всього двоє — восьмирічний Гліб Степанов та десятирічна Кристина Пашковська. Решті потенційних кандидатів на заваді до участі в чемпіонаті стали або травми, або травневі свята.
Для зовсім юного Гліба Степанова даний турнір став першим офіційним змаганням такого високого рівня. До цього були лише місцеві, максимум — обласні. Але хлопчина сповна виправдав довіру тренера, здобувши почесне друге місце. Такого ж результату досягла й Кристина Пашковська. Можливо, Кристина могла б розраховувати й на кращий виступ, але у фіналі в суперники їй дісталася спортсменка, котра важча за звягельчанку аж на 6 кілограмів. А в такому віці різниця у вазі є одним із тих аргументів, що в підсумку стають ключовими.
Збірна Житомирської області здобула десять медалей. Гарний результат, що дозволив потрапити до п’ятірки у загальнокомандному заліку. Краще всіх, розповів тренер Олександр Гордієнко, виступили каратисти з Баранівки. В їхньому активі на чотирьох є й перше, й друге, й третє місця.
Справжнє випробування чекає на бійців дорослої вікової групи вже 15-16 травня. У місті Києві пройде чемпіонат України з кіокушин-карате, що розглядатиметься як відбірний турнір на чемпіонат світу. Окремі представники Новограда-Волинського мають всі шанси поборотися за перемогу, а відтак — за путівку на світову першість. Побажаємо їм удачі!
Олег БРЮХАНОВ