«ПОДАТКИ — ОЧИМА ДІТЕЙ-2009»

«ПОДАТКИ — ОЧИМА ДІТЕЙ-2009»

Складовою цивілізованої розвинутої держави є рівень добровільної сплати податків. Кожна країна має свої методи її досягнення, але спільним є те, що усвідомлення обов’язку сплачувати податки виховується у громадян змалку.
Що наші діти думають і знають про податки? Безумовно, дещо знають, в усякому разі, що податки існують і їх необхідно сплачувати. Однак це запитання не таке вже й просте, воно заслуговує на всебічне й поглиблене вивчення, хоча б з огляду на те, що виховання правової культури є нагальною проблемою нашого часу.
З метою виховання підростаючого покоління та формування у дітей та юнацтва податкової культури проведено конкурс дитячої творчості «Податки — очима дітей-2009». До участі у конкурсі запрошувались юні дарування віком від 5 до 17 років.
Щороку членам журі дедалі складніше оцінювати роботи учасників конкурсу. Адже у підсумковому етапі конкурсу беруть участь кращі з кращих. А тому:
Старша вікова категорія:
І місце — Кушнір Любов (ЗОШ №7);
ІІ місце — Мікац Юлія (ЗОШ №9);
ІІІ місце — Мазурок Артем (ЗОШ №9);

Середня вікова категорія:
І місце — Федорчук Орест (ЗОШ №9);
ІІ місце — Мельник Анастасія (Броницькогутянська ЗОШ);
ІІІ місце — Васильчук Вікторія (ЗОШ №10);

У номінації «Кращий твір прикладного мистецтва на податкову тематику» перемогли:
І місце у старшій віковій категорії — Ригун Людмила (ЗОШ №3);
І місце у середній віковій категорії — Федорчук Орест (ЗОШ №9);
І місце у молодшій віковій категорії — Ящук Владислава (ЗОШ №3).

У номінації «Кращий поетичний твір на податкову тематику» переміг учень школи-інтернат Маньков Євген.
Практично всі роботи заслуговують високих оцінок. Всі вони викликають масу позитивних емоцій. Це спонукало до запровадження додаткових призів:
«Оригінальність розкриття теми» — Шайгородський Богдан;
«Кращий плакат на податкову тематику» — Проник Віталій;
«Наймолодший учасник конкурсу» — Прохор Микола.

Малюнки — переможці направляються до участі в обласному конкурсі.
До речі, як і в попередні роки, надали фінансову підтримку Всеукраїнському конкурсу дитячої творчості «Податки — очима дітей-2009» ТОВ «Торговий дім «НВК», Скобенніков Андрій Олексійович, ТОВ «СДВ України», Диба Олександр Володимирович, Кожедуб Геннадій Семенович, ПП «Шериф».
У конкурсі 2009 року взяли участь понад 50 робіт дітей. Така кількість учасників говорить сама за себе. А для нас — це показник того, що податкова служба рухається у правильному напрямку. Сподіваємось, що роботи юних художників сприятимуть вихованню податкової культури не тільки у підростаючого покоління, а й у всіх, хто ознайомився з їх роботами.
Сектор МРР та звернень громадян Новоград-Волинська ОДПІ