Прийнято нові обмеження в русі громадського транспорту

Керівництво Новоград-Волинської міської ОТГ вживає необхідні карантинні заходи, щоб не допустити поширення коронавірусу серед населення. Так, 24 березня т.в.о. міського голови, секретар міської ради Олена Пономаренко та перший заступник міського голови Сергій Колотов провели нараду з міськими перевізниками з питань врегулювання руху автобусів.
Варто зазначити, що весь транспорт на міських автобусних маршрутах кілька разів на день дезінфікують. Однак, водії автобусів на деяких маршрутах, на жаль, не дотримуються обмежень, уведених на території міста, і перевозять понад десять пасажирів одночасно.
Тому, враховуючи збільшення кількості хворих на коронавірус в Україні (станом на 10:00 год 24 березня в Україні 84 лабораторно підтверджених випадки COVID-19), виникла потреба посилити заходи безпеки.
Отож з перевізниками було погоджено питання обмеження руху автобусів у денний період та у вихідні дні. Таким чином, з 06:00 до 10:00 год та з 15:00 до 19:00 год автобуси курсуватимуть містом у звичному режимі, а в решту годин — рух маршрутних автобусів буде призупинено на час карантину. У вихідні дні діятимуть три автобусні маршрути (№1, №3 та №14) з інтервалом руху в одну годину.
Крім того, розглянуто питання щодо тимчасового призупинення до кінця загальнодержавного карантину безкоштовного проїзду в автобусах для пільгових категорій громадян. Це рішення було згодом підтримано та погоджено членами міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Між тим, закликаємо новоград-волинців бути свідомими і не пересуватися по місту без нагальної потреби. Лише разом ми зможемо зупинити поширення коронавірусу та зберегти здоров’я собі та своїм близьким.
Олена ОБУХ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради