ХРОНИКА 24/2009

ЗАТРИМАЛИ ЖИТОМИРСЬКОГО «ЖИГАЛО»
Працівники відділу УМВС по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, постійно проводять моніторинг засобів масової інформації, у тому числі Інтернет-мережі, щодо наявності оголошень із пропозиціями надання послуг двозначного характеру. Одне з них особливо зацікавило своєю відвертістю: «Жінкам віком від 18 до 35 років. Інтимпослуги». Далі називався номер мобільного телефону.
У подальшій телефонній розмові обговорювались умови та ціна послуги, яка, до речі, варіювалась від 200 гривень до 100 доларів США за годину «роботи».
Начальник відділу БЗПТЛ Михайло Сорока поінформував, що під час спроби укладання чергової «угоди», що юридичною мовою називається «зайняття проституцією» і класифікується за ст.181-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, автор оголошення був затриманий. Ним виявився 21-річний житель обласного центру — студент одного з вищих навчальних закладів.
Як пояснив сам «жигало», причиною такого сумнівного підробітку стало скрутне матеріальне становище. Та адміністративне стягнення у вигляді штрафу, мабуть, не сприятиме поліпшенню бюджету студента.
СЕРЕД НОЧІ
напали на вулиці двоє невідомих на 23-річну мешканку Коростеня. Застосувавши силу, вирвали з рук сумочку, де була чимала сума грошей, документи, косметика та два мобільники. Працівники чергового наряду міліції затримали за підозрою в пограбуванні двох раніше судимих молодиків.
ПЕНСІОНЕРКА
із с.Нові Озеряни Брусилівського району заявила до міліції про те, що з її оселі, підібравши ключі до вхідних дверей, викрали 5 тисяч гривень. Дільничні інспектори виявили, що так «погосподарювала» 20-річна мешканка с.Морозівка, в якої частину вкрадених грошей вилучено.
Постраждав від «домушника» й 80-річний мешканець із с.Сарновичів Коростенського району. Зайшовши через незамкнені двері до хати, злодій украв 1,5 тисячі гривень. Міліція «вирахувала» його.
ІЗ ПІДСОБКИ ВУЗУ,
куди злодій проник, зірвавши навісний замок на дверях, викрадено запчастини до верстатів. Речові докази виявлено в 38-річного житомирянина.
ЛИШИВ НА ПІВГОДИНИ
на вулиці Житомира свій автомобіль «Форд-Транзит» мешканець Чуднова. Та за цей час із салону машини було викрадено 20 тисяч гривень, його особисті документи і дорогий мобільник.
ПРЯМО З ПОДВІР’Я
домогосподарства жителя с.Квітневе Коростишівського району викрадено моторолер іноземного виробництва. Як з’ясували дільничні інспектори, «позичив» його житель с.Вільнянка, в якого знайдено цей транспортний засіб.
Викрали скутер із двору мешканки Андрушівки. Відшукали його в місцевого молодика.
«Житомирщина»