Сенсей Олександр Гордієнко отримав чорний пояс із Японії

Сенсей Олександр Гордієнко отримав чорний пояс із Японії

«Як правило, на доставку пояса та сертифіката доводиться чекати декілька місяців. Адже відправляють їх аж із Японії. А мій ішов майже 10 місяців! Найбільш солодка перемога — найважча! Найбільш очікуваний приз — той, якого найдовше чекаєш!» — поділився емоціями зі «Звягелем» Олександр Гордієнко, президент обласної федерації кіокушинкай карате, головний тренер міської й обласної секції з цього виду спорту.
Олександр Гордієнко склав атестаційні іспити на 3-ій дан і отримав звання сенсея ще в серпні 2019 року. Але повноправним володарем справжнього японського чорного пояса став тільки цими днями.
«Ще 8-11 серпня 2019 року у Вінниці відбулися всеукраїнські навчально-тренувальні збори та атестаційні іспити з кіокушинкай карате. Пригадую, із четверга по суботу включно проводилися по 4 тренування щодня, кожне з яких тривало дві години. А в неділю іспит — аж із 9:00 до 16:00.
Специфіка цих іспитів полягає в тому, що розпочинають усі разом. А потім претенденти на пояси нижчого рівня, відпрацювавши своє завдання, залишають зал і готуються до спарингів наприкінці іспиту, після чого буде оголошення результатів.

І так залишають перший, другий, третій ряд...
А претенденти на найвищі пояси виконують повністю програму з усіма! І лише наприкінці вони залишаються віч-на-віч із екзаменаційною комісією. Тобто, вони знову повністю проходять іспити змалку і до свого рівня. А вже потім атестуються на свій рівень.
Повірте, це дуже тяжко! Я був претендентом на вищий рівень на цих зборах, і тому в мене іспит реально тривав із 9:00 до 16:00. Ось так я пройшов усі випробування на 3-ій дан і отримав звання сенсея.

Ще приємні спогади: 10 серпня в мене день народження. Тож, коли після четвертого тренування, ввечері, мене вітала вся наша дружна спортивна сім’я, це додало ще більше натхнення! Якщо успішно склав іспит, то правилами не забороняється одразу ж додати відповідну нашивку. Що я й зробив: на свій тодішній 2-ий дан у майстерні нашив третю нашивку. А офіційного сертифіката й чорного пояса довелося чекати ледве не рік», — розповів Олександр Гордієнко.
Олег БРЮХАНОВ