Призупинили, а тоді дозволили: футбол знову повертається на поля Житомирщини

Напередодні другого туру обласних турнірів, 19 червня, Житомирська обласна асоціація футболу призупинила проведення всіх чемпіонатів на території Житомирщини, мотивуючи це загостренням ситуації з коронавірусом.
«Згідно з Протоколом №22 пункт 1.4 позачергового засідання Житомирської обласної комісії ТЕБ та НС, Чемпіонат, Першість Житомирської області з футболу серед аматорських команд сезону 2020 року та Чемпіонат Житомирської області з футболу серед ветеранів (40 років і старші), а також усі районні й міські змагання з футболу в області призупинено.
Термін призупинення обласних змагань із футболу — до стабілізації епідемічної ситуації в області.
Просимо довіряти тільки офіційним джерелам і не поширювати неправдиву інформацію», — йшлося в повідомленні на офіційному сайті ЖОАФ.
Відтак ігри другого туру всіх обласних турнірів, заплановані на 20-21 червня, не відбулися.
Але вже 24 червня на тому ж сайті ЖОАФ з’явився… анонс ігор на 27 червня. Отже, футбол знову повертається.
«У суботу, 27 червня, відбудуться матчі другого туру чемпіонату та першості Житомирської області з футболу сезону 2020 року, а також поєдинки третього туру чемпіонату Житомирської області з футболу серед ветеранів (40 років і старші)», — пишуть на сайті обласної асоціації.
Усі матчі проходитимуть без глядачів. Проте прес-служби аматорських команд області проводитимуть прямі трансляції поєдинків.
Отже, анонсуємо, що 27 червня, о 17:00, у рамках 2-го туру «Звягель» удома зіграє із командою «Арсенал-ДЛГ» (Овруч).
У першості того ж дня, о 13:00, «Звягель-2» прийматиме СК «Овруч».
А 28 червня ветеранський «Авангард» вирушить на гру до Коростишева.
Нагадаємо, що 13-14 червня в Житомирській області стартували офіційні футбольні турніри. Відбулися ігри першого туру чемпіонату, першості та чемпіонату серед ветеранів.
Невдовзі потому ЖОАФ оголосила попередній склад учасників на Кубок Житомирщини.
Станом на 17 червня підтвердили участь у Кубку Житомирської області з футболу «Пам’яті Героїв Небесної Сотні» 15 команд: «Зоря» (Врублівка), ФК «Радовель», «Арсенал-ДЛГ» (Овруч), «Звягель» (Новоград-Волинський), «Полісся» (Ставки), «Агролайф» (Попільнянський район), ФК «Бердичів», «Мал» (Коростень), СК «Овруч», ФК «Миропіль», «Старт» (Лугини), «Технофон» (Любар), «Темп» (Селянщина), СДЮСШОР «Полісся» (Житомир), ФК «Пулини».
Старт 1/8 фіналу Кубку Житомирської області сезону-2020 заплановано на 8 липня.
Підготував Олег БРЮХАНОВ