Засідання комісії з питань евакуації

Останнім часом в Україні все частіше виникають надзвичайні ситуації різного характеру (затоплення місцевостей, зсуви, пожежі тощо), які потребують проведення невідкладної евакуації населення.
9 липня у великій залі Будинку рад керуючий справами виконавчого комітету міської ради Дмитро Ружицький провів засідання міської комісії з питань евакуації, на якому були розглянуті питання щодо організації планування та проведення вивезення чи виведення із зони надзвичайної ситуації або зони можливого ураження населення, якщо виникає загроза його життю або здоров’ю, а також матеріальних і культурних цінностей, якщо виникає загроза їх пошкодження або знищення.
Як зазначила начальник відділу з питань цивільного захисту міської ради Анна Висоцька, згідно з розпорядженням міського голови (нова редакція від 28.05.2020 р. №94(о)), затверджено склад місцевих тимчасових органів з евакуації в населених пунктах Новоград-Волинської міської ОТГ та відповідні робочі групи.
Анна Фітесівна у формі презентації детально проінформувала про Порядок проведення евакуації, у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій, який затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2013 р. №841. Відтак, було обговорено механізм здійснення організованого вивезення (виведення) населення із зон можливого впливу наслідків надзвичайної ситуації і розміщення його поза зонами дії вражаючих факторів джерел надзвичайної ситуації.
Також були опрацьовані завдання, які покладаються на органи місцевого самоврядування та суб’єкти господарювання, які проводять евакуацію населення, розглянуті питання щодо оповіщення населення про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій та щодо організації управління евакуацією.
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради