Місто, у яке я вірю!

Місто, у яке я вірю!

15 вересня на міському стадіоні «Авангард» відбулася зустріч із майбутнім кандидатом на посаду міського голови Новоград-Волинської міської ОТГ Миколою Боровцем.
Зустріч організувала ініціативна група жителів міста. Вона проходила з дотриманням усіх карантинних вимог.
Хоча Микола Боровець — лідер серед претендентів на крісло мера, чомусь склалась думка, що навряд чи багато людей прийде на зустріч. Люди вже втомилися — і від політики, і від виборів, проте потрібно зазначити, що людей прийшло багато. Уважно оглядаю трибуни стадіону, аби визначити: хто завітав, якого віку й соціального статусу, — і не можу дати однозначної відповіді на це питання. Бо на трибунах — і люди старшого віку, і молодь, і освітяни, і медики, і представники абсолютно різних політичних партій, і підприємці, і держслужбовці.
Зустріч розпочалася точно за вказаним часом, однак новоградці все підходили і підходили. Уважно і з цікавістю слухали виступ кандидата. Розпочав Микола Петрович цю зустріч із громадськістю з пояснення того, що його спонукало зробити цей крок і знову балотуватися на посаду міського голови. Він зазначив, що перш, ніж зробити цей крок, він радився з людьми, які працюють у різних галузях, керівниками різних промислових підприємств, представниками громадських організацій. Але головною причиною, безумовно, стала та критична ситуація, яка склалася в міському господарстві за останні роки й необхідність наведення порядку в місті.
Він підкреслив, що балотуватися на посаду міського голови буде шляхом самовисування.
«Я — безпартійний, і 98 відсотків жителів міста теж безпартійні. І на обрання міського голови йду без висування політичною партією. З досвіду своєї роботи маю велике переконання, що міський голова не повинен бути уособленням якоїсь однієї політичної сили чи якогось фінансового кланового угрупування, яке приводить до влади. Бо потім ці сили починають тобою керувати і ти повинен будеш їм відпрацьовувати. Але це не означає, що міський голова не повинен бути політиком — навпаки, він повинен бути сильним політиком, уміти об’єднати всіх навколо проблем громади міста. Він повинен бути рівновіддаленим і рівнонаближеним до всіх політичних партій, які увійдуть до складу міської ради».
Також відзначалося, що важливим компонентом у процесі вибору і міського голови, і депутатів повинна стояти позиція, що обирати і оцінювати потрібно насамперед з того, що людина зробила для свого міста. Варто зазначити, що, будучи два скликання міським головою, Микола Боровець розпочав у Новограді чимало нових і перспективних напрямків розвитку міста в багатьох галузях. Так, зазначалося, що за 8 років його каденції місто 7 разів ставало переможцем всеукраїнського конкурсу серед міст із населенням до 150 тис. жителів.
Єдине місто в Україні (в 2003 році) прийняло концепцію про реформовані системи обслуговування житла в багатоквартирних будинках, ліквідувавши ЖЕКи. Створено 24 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.
Побудовано новий полігон твердих побутових відходів, один із найкращих в Україні. На превеликий жаль, зараз усе зруйновано.
Збудовано 5 бюветів питної води, реконструйовано 3 джерела питної води. Із залученням наукових інститутів і фахівців була розроблена стратегічна програма водозабезпечення міста, у межах цієї програми створено план модернізації водоканалу і «порятунку» річки Случ. На превеликий жаль, потім ця робота не знайшла продовження в інших команд.
Зроблено капітальний ремонт і проведено реконструкцію стадіону «Авангард». Розпочато будівництво і фактично було побудовано нове приміщення ЗОШ №8 і багато інших добрих справ. Переконаний, що варто буде всі ці досягнення показати окремим матеріалом, бо дійсно було зроблено багато.
Микола Петрович зупинився на основних напрямках своєї передвиборчої програми, чітко виклав власне бачення найактуальніших, найболючіших питань і проблем життєдіяльності Новограда-Волинського, а також тих сіл, які увійшли до міської ОТГ. Запропонував шляхи їх розв’язання. Власне, передвиборча програма Миколи Боровця заслуговує на увагу читачів. Її текст буде подано пізніше.
Після виступу кандидата було багато промовців, пролунало чимало запитань. Ті, хто виступав, відзначали, що їм імпонує енергійність, рішучість, досвід, активна життєва позиція Миколи Боровця — і сам на місці не сидів, і команда його працювала завжди в тому ж дусі. Тож люди погоджувалися: діло говорить, потрібно дати можливість Миколі Петровичу продовжити раніше розпочате і далі успішно розвивати місто. Тим більше, що нині має вагомий досвід роботи на обласних рівнях, багато чого переосмислив, і як сам заявив: «Боровець теперішній — уже не той, що був раніше», маючи на увазі, що став більш поміркованим, намагається уважніше прислухатися до думки інших і має ще більш палке бажання зробити кращим Новоград — місто, у яке він вірить.
Анастасія БАРТНИЦЬКА
Фото Івана ЛАВРЕНЧУКА