Про застосування карантинних обмежень на території Новоград-Волинської міської ОТГ (COVID-19)
- Актуально
- 23
- коментар(і)
- 13-11-2020 20:08
Із 11 листопада до карантинних обмежень на території Новоград-Волинської міської ОТГ внесено певні зміни. Зокрема, за умови неухильного дотримання протиепідемічних заходів відновлено навчання в закладах освіти та дозволено прийом відвідувачів закладами громадського харчування (бари, ресторани, кафе тощо). Ринки надалі зможуть провадити свою діяльність, також за умови дотримання низки вимог із запобігання поширенню COVID-19. У разі порушення карантинних правил, діяльність таких суб’єктів господарювання буде призупинятися.
Про ці та інші карантинні дозволи і обмеження на території Новоград-Волинської міської ОТГ говорили 10 листопада на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося під головуванням тимчасово виконувача повноважень міського голови, секретаря міської ради Олени Пономаренко.
На підставі оцінки епідемічних показників, протокольним рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій місто Новоград-Волинський із 2 листопада потрапило до «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення коронавірусу. Із 9 листопада всю Житомирську область віднесено до «червоної» зони.
Відтак після тривалого обговорення, враховуючи протокол Державної комісії з питань ТЕБ та НС від 06.11.2020 р. №41, а також протокол позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС від 06.11.2020 р. №41, на території Новоград-Волинської міської ОТГ вирішено ЗАБОРОНИТИ:
ДОЗВОЛИТИ з 11 листопада 2020 року:
1. Регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним, залізничним транспортом, у тому числі перевезення:
2. Посадку пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішньообласного та міжобласного сполучення.
3. Відвідування закладів освіти здобувачами освіти, у тому числі — учнів (вихованців) спеціальних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів за умови дотримання в них відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю стану здоров’я учнів (вихованців), а також:
3.1 покласти відповідальність за забезпечення засобами захисту та дотриманням протиепідемічних заходів на керівників закладів освіти;
3.2 делегувати керівникам закладів загальної середньої та професійної освіти право організовувати освітній процес із використанням «змішаних форм навчання» та технологій дистанційного навчання, враховуючи рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, особливості закладу освіти та стан захворюваності на коронавірусну інфекцію учасників освітнього процесу;
3.3 визначати форми організації освітнього процесу в закладі освіти рішенням педагогічної ради закладу;
3.4 рекомендувати керівникам закладів загальної середньої освіти, у разі потреби та з метою попередження скупчення дітей у міському транспорті, при вході в школу, відвідуванні шкільної їдальні тощо приймати рішення щодо внесення змін до часу початку освітнього процесу учнів початкової, середньої та старшої школи.
4. Прийом відвідувачів суб'єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо) за умови:
4.1 здійснення прийому відвідувачів винятково з 7-ї та до 22-ї години;
4.2 заповненості — не більше 50% посадкових місць закладу та забезпечення дотримання відстані — не менше 1,5 м між сусідніми столами та розміщення не більш, як чотирьох клієнтів за одним столом (без урахуванням дітей віком до 14 років);
4.3 біля місць потенційного скупчення людей повинно бути нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами — не менше 1,5 м;
4.4 організації на вході до закладу або поруч із місцем видачі замовлень (при роботі закладу на виніс) місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками;
4.5 недопущення черги (в тому числі — для користування санвузлами) в приміщенні закладу;
4.6 заборони самостійного входу відвідувачів до закладу без супроводу працівника закладу;
4.7 заборони функціонування дитячих кімнат;
4.8 заборони проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, у яких беруть участь більше 10 осіб;
4.9 забезпечення адміністрацією/персоналом контролю виконання умов із недопущення черг та скупчень відвідувачів;
4.10 забезпечення суб’єктом господарської діяльності:
5. Прийом відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного й побутового обслуговування населення, у тому числі: торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садовим матеріалом.
6. Здійснення торговельної діяльності (у тому числі — для ринків) за умови:
6.1. Керівникам ринків КТП «Міський ринок» — Богданчук Н.Г., кооперативний ринок «Урожай» — Григоренко В.В., ринок «Привоз» ТОВ «Тандем» — Костюк М.К.:
У разі виявлення порушень щодо недотримання санітарно-епідемічних вимог суб’єктом, що здійснює свою торговельну діяльність на території ринку, адміністрація ринку припиняє господарські відносини із суб’єктом торговельної діяльності.
7. Провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів.
8. Діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку.
9. Діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень.
Новоград-Волинському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, Новоград-Волинському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області, відділу підтримки муніципальних ініціатив та інвестицій, підприємницької діяльності, економічного аналізу та планування міської ради доручено посилити контроль за неухильним дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування та притягувати до відповідальності керівників чи власників закладів громадського харчування за недотримання профілактичних чи протиепідемічних заходів, спрямованих на ліквідацію епідемії, спалаху інфекційної хвороби та її наслідків, а також вносити пропозиції щодо призупинення діяльності суб’єктів господарювання, в разі порушення ними карантинних обмежень.
Рішення міської комісії з питань ТЕБ та НС, прийняті в межах її повноважень, є обов’язковими для виконання органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, розташованими на її території.
Пам’ятаймо: подолати пандемію можливо лише за умови відповідального ставлення кожного громадянина до встановлених правил. Будьте свідомими! Бережіть себе та рідних!
Про ці та інші карантинні дозволи і обмеження на території Новоград-Волинської міської ОТГ говорили 10 листопада на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося під головуванням тимчасово виконувача повноважень міського голови, секретаря міської ради Олени Пономаренко.
На підставі оцінки епідемічних показників, протокольним рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій місто Новоград-Волинський із 2 листопада потрапило до «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення коронавірусу. Із 9 листопада всю Житомирську область віднесено до «червоної» зони.
Відтак після тривалого обговорення, враховуючи протокол Державної комісії з питань ТЕБ та НС від 06.11.2020 р. №41, а також протокол позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС від 06.11.2020 р. №41, на території Новоград-Волинської міської ОТГ вирішено ЗАБОРОНИТИ:
- Прийом відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, крім відвідувачів «автоконцертів».
- Прийом відвідувачів у кінотеатрах (крім «автокінотеатрів»).
- Прийом відвідувачів у торговельно-розважальних центрах.
- Прийом відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності.
- Відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім'ям, особам, які перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.
- Проведення закладами охорони здоров’я планових заходів із госпіталізації, крім:
- надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;
- надання медичної допомоги вагітним, породіллям, новонародженим;
- надання медичної допомоги в спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями;
- надання паліативної медичної допомоги в стаціонарних умовах;
- проведення інших невідкладних і термінових заходів із госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей;
- надання планової медичної допомоги закладам охорони здоров’я національного рівня, що надають високоспеціалізовану допомогу, за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів. Пацієнти, яким надається медична допомога у зв’язку з проведенням планових заходів із госпіталізації, підлягають тестуванню на COVID-19, відповідно до стандартів Міністерства охорони здоров’я.
ДОЗВОЛИТИ з 11 листопада 2020 року:
1. Регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним, залізничним транспортом, у тому числі перевезення:
- легковими автомобілями, кількість пасажирів, включаючи водія, у яких — не більше п’яти осіб без урахування осіб віком до 14 років;
- службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та установ за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння і винятково за маршрутами руху, про які поінформовано не менше, ніж за два дні органи Національної поліції.
2. Посадку пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішньообласного та міжобласного сполучення.
3. Відвідування закладів освіти здобувачами освіти, у тому числі — учнів (вихованців) спеціальних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів за умови дотримання в них відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю стану здоров’я учнів (вихованців), а також:
3.1 покласти відповідальність за забезпечення засобами захисту та дотриманням протиепідемічних заходів на керівників закладів освіти;
3.2 делегувати керівникам закладів загальної середньої та професійної освіти право організовувати освітній процес із використанням «змішаних форм навчання» та технологій дистанційного навчання, враховуючи рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, особливості закладу освіти та стан захворюваності на коронавірусну інфекцію учасників освітнього процесу;
3.3 визначати форми організації освітнього процесу в закладі освіти рішенням педагогічної ради закладу;
3.4 рекомендувати керівникам закладів загальної середньої освіти, у разі потреби та з метою попередження скупчення дітей у міському транспорті, при вході в школу, відвідуванні шкільної їдальні тощо приймати рішення щодо внесення змін до часу початку освітнього процесу учнів початкової, середньої та старшої школи.
4. Прийом відвідувачів суб'єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо) за умови:
4.1 здійснення прийому відвідувачів винятково з 7-ї та до 22-ї години;
4.2 заповненості — не більше 50% посадкових місць закладу та забезпечення дотримання відстані — не менше 1,5 м між сусідніми столами та розміщення не більш, як чотирьох клієнтів за одним столом (без урахуванням дітей віком до 14 років);
4.3 біля місць потенційного скупчення людей повинно бути нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами — не менше 1,5 м;
4.4 організації на вході до закладу або поруч із місцем видачі замовлень (при роботі закладу на виніс) місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками;
4.5 недопущення черги (в тому числі — для користування санвузлами) в приміщенні закладу;
4.6 заборони самостійного входу відвідувачів до закладу без супроводу працівника закладу;
4.7 заборони функціонування дитячих кімнат;
4.8 заборони проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, у яких беруть участь більше 10 осіб;
4.9 забезпечення адміністрацією/персоналом контролю виконання умов із недопущення черг та скупчень відвідувачів;
4.10 забезпечення суб’єктом господарської діяльності:
- постійної наявності рідкого мила, антисептиків та паперових рушників у санвузлах;
- інформування клієнтів щодо встановлених обмежень та умов обслуговування в закладі;
- вологого прибирання виробничих приміщень, місць контакту рук працівників і клієнтів (ручки дверей, місця сидіння, раковини, столи тощо з використанням миючих та дезінфекційних (у кінці зміни) засобів не рідше, ніж кожні 2 години, перед відкриттям та після закінчення робочого дня/зміни;
- централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;
- безперешкодного доступу контролюючих органів до відеозаписів із метою перевірки дотримання протиепідемічних заходів у приміщенні закладу громадського харчування.
5. Прийом відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного й побутового обслуговування населення, у тому числі: торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садовим матеріалом.
6. Здійснення торговельної діяльності (у тому числі — для ринків) за умови:
- допуску працівників ринку, продавців та відвідувачів на територію ринку винятково за наявності вдягнутої медичної маски (у тому числі — виготовленої самостійно) або респіратора та проходження безконтактного температурного скринінгу;
- наявності на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспансерів з антисептиком;
- обладнання місць торгівлі захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику;
- забезпечення постійного інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватись та щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19;
- забезпечення на робочому місці дотримання вимог щодо профілактичних заходів протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 працівниками ринків.
6.1. Керівникам ринків КТП «Міський ринок» — Богданчук Н.Г., кооперативний ринок «Урожай» — Григоренко В.В., ринок «Привоз» ТОВ «Тандем» — Костюк М.К.:
- організувати відповідну роботу з суб’єктами господарської діяльності щодо приведення торгових місць на ринках у відповідність із протиепідемічними вимогами під час карантину та оперативне усунення виявлених порушень;
- забезпечити контроль за дотриманням вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення коронавірусної хвороби COVlD-19 на ринках.
У разі виявлення порушень щодо недотримання санітарно-епідемічних вимог суб’єктом, що здійснює свою торговельну діяльність на території ринку, адміністрація ринку припиняє господарські відносини із суб’єктом торговельної діяльності.
7. Провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів.
8. Діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку.
9. Діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень.
Новоград-Волинському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, Новоград-Волинському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області, відділу підтримки муніципальних ініціатив та інвестицій, підприємницької діяльності, економічного аналізу та планування міської ради доручено посилити контроль за неухильним дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування та притягувати до відповідальності керівників чи власників закладів громадського харчування за недотримання профілактичних чи протиепідемічних заходів, спрямованих на ліквідацію епідемії, спалаху інфекційної хвороби та її наслідків, а також вносити пропозиції щодо призупинення діяльності суб’єктів господарювання, в разі порушення ними карантинних обмежень.
Рішення міської комісії з питань ТЕБ та НС, прийняті в межах її повноважень, є обов’язковими для виконання органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, розташованими на її території.
Пам’ятаймо: подолати пандемію можливо лише за умови відповідального ставлення кожного громадянина до встановлених правил. Будьте свідомими! Бережіть себе та рідних!
Оксана ТАЛЬКО, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради
Коментарі відсутні