ХРОНИКА 30/2009

МАНІЯК НАЗВАВСЯ МІЛІЦІОНЕРОМ
Затримано 19-річного юнака, який побив та згвалтував восьмирічну дівчинку. Дитина померла…
...Віталій (імена змінено) завітав до родини Остапенків пізно ввечері. І, представшись міліціонером, сказав батькам маленької Каті, що йому треба з їхньою донькою поговорити.
Для батьків форма та сувора манера розмови виявились досить переконливими. Віталій відвів Катю до однієї із дачних прибудов. І звідти дівчинка вже не повернулась. «Тут восени і взимку ніхто не мешкав, — веде далі мову Наталя Петренко. — Тому лиходій був цілковито певен, що ніхто його не застане на гарячому».
...Міліція перевіряла усі села, лісосмуги, кар’єри. Фото зниклої дитини показували на всіх каналах телебачення та друкували у газетах. Та все намарно. Правоохоронцям вдалось знайти дівчинку допіру через три тижні. За даними судмедекспертизи, її сильно побили, а тоді згвалтували. Проте померла дитина, як видно, через переохолодження організму.
«Злочинця знайшли через три місяці, — каже Наталя Петренко. — То був 19-річний безробітний із Кривого Рогу».
Батьки хлопця повірити не можуть, що винуватцем злочину є їхній син. Кажуть, що Віталій спокійний юнак, який ніколи ні в які пригоди не встрявав. А от сам хлопець своєї вини не заперечує. Тепер він перебуває у слідчому ізоляторі.
РОЗПРАВА З «ВІДЬМАМИ»
Чоловік убив двох пенсіонерок, запідозривши їх у тому, що вони... зурочили його малюка.
...Того дня 38-річний селянин Юрій (імена змінено) вирішив погуляти зі своїм дитям. І, запрягши у санчата Бровка (так звали їхнього собаку), не підозрюючи нічого лихого, вирушив до найближчої гірки. Час спливав весело й непомітно. Аж раптом — візок перекинувся! Дитина, упавши та вдарившись головою об землю, сильно забилась — струс мозку.
— Чоловік вирішив, що санчата перекинулися не випадково: його малюка зурочили, — каже Віталіна Безенко, начальник центру зв’язків із громадськістю УМВСУ у Кіровоградській області. — Звинуватив він у тому що сталося, своїх односельчанок — 57-літню Катерину та 70-річну Олену — двох сестер, які жили неподалік.
Віталій, повернувшись із лікарні додому, одразу ж вирушив до жінок з’ясувати стосунки. Із собою чоловік прихопив металевий тесак. Свідків страшної розправи немає, але відомо, що кожній із жінок завдано по кілька ударів у груди. Залишивши жертв спливати кров’ю, «месник» спокійно пішов геть.
Закривавлені тіла наступного дня виявив чоловік однієї з пенсіонерок. Він одразу й повідомив про це міліцію. Односельці загиблих і заарештованого чоловіка — нині в шоковому стані. На Катерину й Олену «тінь» чаклунства жодного разу не падала. Ніколи жінки не сварилися ні з Юрієм, ні з його дружиною...