ХОЧУ ЗВЯГЕЛЬСЬКОГО ПИВА — ДЕ ЙОГО КУПИТИ?

Пригадується, як наприкінці минулого року, коли фінансова криза саме набирала обертів, місцеві виробники галузі харчової промисловості забили в набат: мовляв, на полицях новоградських магазинів суцільне засилля іногородньої продукції, а товари нашого виробництва чомусь ігноруються. Недостатню увагу якраз із боку місцевих торгівців пивзавод, хлібозавод та м’ясокомбінат називали однією із своїх головних проблем. От якби в магазинах Новограда-Волинського якомога більше торгували продукцією, виробленою в нашому місті, то й кризові часи можна було б пережити з мінімальними втратами, — такі за змістом вислови лунали від керівників підприємств. Зі свого боку підприємства-харчовики гарантували повне й цілковите сприяння підприємцям торговельної галузі.
Настало літо — справжній «час пік» у плані споживання пива. І що ми маємо — фірмові кіоски, котрі в попередні роки регулярно торгували пінним напоєм новоград-волинського пивзаводу, ще й досі на замку. Та й далеко не щоразу в пересічних продуктових магазинах наявністю місцевого пива порадують. У чому ж причина? Адже хмільного напою від інших торговельних марок, відверто, вдосталь.
Власники окремих магазинів, серед асортименту яких присутнє пиво різних виробників, не приховують скарг на рівень співпраці з новоград-волинським пивзаводом. Кажуть, що подекуди дочекатися виконання замовлення практично не реально: працівники пивзаводу обіцяють привезти товар зранку — натомість привозять у сім-вісім годин вечора. У той же час протягом дня продавець змушений десятки разів повторити бажаючим: «Новоградського» немає. Ще не привезли». «Кому потрібна така робота? — обурюються підприємці, — ми краще інше пиво замовимо. Його вчасно привезуть і в будь-якій кількості».
На пивзаводі наявність непорозумінь із міськими торговельними точками відкидають. У виробників пива своя версія — якщо й трапляється таке, що чиєсь замовлення виконали із запізненням, то, як правило, з вини замовника. Якщо ж заявку магазин подав заздалегідь — то й із доставкою буде все гаразд. І додають: для того, щоб ваш магазин отримав пиво вчасно, краще всього про це повідомити пивзавод за день (або ж у той самий день, не пізніше 10 години ранку). До того ж, розповсюдженням місцевого пива по магазинах міста займаються ще й дилери. «Можливо, це при співпраці з ними виникають проблеми», — припускають на ВАТ «Новоград-Волинський пивзавод». Тим не менше, безпосередньо від керівника підприємства кореспондент «ЗІ» почув завіряння, що в суті справи обов’язково розберуться і проведуть роз’яснювальну роботу поміж менеджерами та розповсюджувачами.
Стосовно фірмових кіосків (або ж інших тимчасових павільйонів), котрі в цьому році так і не розпочали торгівлю хмільним напоєм, керівництво пивзаводу все пояснює «бюрократичною тяганиною». Відповідну документацію стосовно отримання дозволів на розміщення об’єктів торгівлі та пакет документів щодо укладання договорів оренди земельних ділянок, кажуть, було подано ще в минулому році. Однак, вирішення справи досі в процесі розгляду… І все ж пивзавод налаштований оптимістично — очікують, що вже на наступному тижні вдасться відкрити сезон продажу місцевого пива в торговельних точках на вулицях міста.
Олег БРЮХАНОВ