«ОДЯГНІМО, ДРУЖЕ, ВИШИВАНКИ…»

Ми, мешканці міста Новограда-Волинського, приєднуємося до великої кагорти нащадків великої Лесі, духовної берегині найкращих традицій нашого міста і всієї нації українців, ми шануємо звичаї, віримо в майбутнє держави. Без любові до української пісні, без розуміння символіки української вишивки не станеш справжнім українцем.
Всіх, хто бажає доторкнутися до найпотаємніших струн української душі, майстерності вишивки, ознайомитися з історією створення українського народного одягу, разом заспівати українські пісні, ми запрошуємо в українських вишиванках на свято поліської вишивки, що проводитиметься в рамках святкування «Лесиних джерел», 23 серпня 2009 року, з 17.00. до 18.00, на центральній сцені міста.
Ви отримаєте чудову можливість взяти участь у майстер-класі традиційного українського танцю, зустрітися з народними майстринями міста, району, спробувати себе в опануванні високого мистецтва вишивки.
Вперше на нашому святі ви зможете оглянути безцінні експонати єдиного на Україні музею льону, самим взяти участь у дефіле і отримати цінні подарунки.
Одягнімо, друже, вишиванки —
Наш чарівний український стрій.
Не для когось, не для забаганки,
А для себе, вірний друже мій.
Одягнімо вишиванки, друже,
Хай побачить українців світ —
Молодих, відважних, дужих,
У єднанні на багато літ.