ЗА ЦУКОР ІЗ ДЕРЖРЕЗЕРВУ ПОБИЛИСЯ, А ВЛАДУ ЗАКИДАЛИ ПОМІДОРАМИ

ЗА ЦУКОР ІЗ ДЕРЖРЕЗЕРВУ ПОБИЛИСЯ, А ВЛАДУ ЗАКИДАЛИ ПОМІДОРАМИ

Дешевий цукор із Держрезерву спричинив ажіотаж по всій Україні. Воно й не дивно: коли у магазинах за кіло правлять 6,50-7,00 гривень, — державні солодкі запаси розпродають усього по 3,88.
Як повідомили у відділі підприємницької діяльності міської ради, цукром із Держрезерву в Новограді-Волинському торгували чотири дні.
29 серпня на ринку «Урожай» було реалізовано 12 тонн за ціною 4,10 гривні за кілограм. 3-го, 5-го та 6-го вересня цукор продавали вже по 3,88 грн. По 20 тонн було продано на ринку в «Зелених», у центрі та на ринку «Урожай».
Останні торги цукром, що відбулися минулої неділі на центральному міському ринку, спричинили навіть бійку. Обмін стусанами у черзі припинився лише після виклику на місце події групи правоохоронців.
Загалом увесь процес продажу цукру із держзапасів проходив під наглядом і контролем працівників міської влади. Влада слідкувала, аби дешевий цукор не скуповували з метою перепродажу. Тому й було введено обмеження – не більше десяти кілограмів у одні руки. Кмітливі новоград-волинці, аби обійти це обмеження, стояли в чергах цілими сім’ями, навіть із немовлятами. Адже й на них теж можна було придбати зайві 10 кг.
Окремі індивідуми, щоб обдурити контролерів і продавців, грали у перевдягання. Й знову, й знову займали місце в черзі. А коли не залишилося ніяких інших аргументів, — у хід пішли яйця й помідори. Саме під обстріл цими (до речі, теж не дешевими продуктами) потрапили представники міської влади на ринку «Урожай».
На даний момент в місті реалізовано 72 тонни дешевого цукру. Чи буде продовження – на сьогодні у відділі підприємницької діяльності такої інформації не мають.
Олег БРЮХАНОВ