ЗДОЛАЛИ «ЛЕГІОН». ХТО НАСТУПНИЙ?..

ЗДОЛАЛИ «ЛЕГІОН». ХТО НАСТУПНИЙ?..

Останній матч футбольного чемпіонату Житомирської області на власному полі ФК «Звягель-750» провів на мажорній ноті. Звягельчани здобули перемогу у грі проти свого основного конкурента у боротьбі за призове місце ФК «Легіон» з м.Житомир. Довівши, що перемога у першому колі була не випадкова. Склад нашого клубу був такий. У воротах — Максим Дубров, гравці лінії захисту — Юрій Галюк, Роман Весельський, Павло Осадчук, лінія атаки та півзахисту — Дмитро Горбаченко, Ігор Ковальчук, Дмитро Лободін, Дмитро Ржондковський, Ігор Носарєв, Юрій Перін, Ярослав Корнійчук.
Багато уболівальників, підтримка фан-клубу, духовий оркестр, хороша футбольна погода — все це сприяло бойовому настрою наших футболістів. Спочатку гри ініціативою заволоділи господарі, раз за разом створюючи моменти для взяття воріт, однак точність ударів при завершенні атаки бажала бути кращою. Гра була досить жорсткою з боку гравців обох клубів, однак лише по одній «жовтій» картці було в пасиві кожної команди.
Рахунок звягельчани відкрили після пробиття «стандарту» з місця лівого півзахисника, який було призначено після порушення правил у грі проти Р.Весельського. Штрафний пробив Я.Корнійчук, захисникам вдалося вибити м’яч, однак «шкіряний» потрапив до І.Носарєва, який знаходився якраз проти воріт центральної зони, і Ігор, влучно пробивши під поперечку, відкрив рахунок у матчі. Сталося це наприкінці першого тайму. Усі намагання гостей ліквідувати дефіцит у голах нічого не принесли. 1:0 — на нашу користь.

Після перерви житомиряни продовжували атакуючі потуги, однак захисні порядки звягельчан спокійно відбивали всі спроби, вдало діяв на останньому рубежі і наш голкіпер. У свою чергу чисельні та швидкі атаки господарів досить часто ставили захист гостей у скрутне становище. Виручав голкіпер та неточність наших футболістів. Однак після трьохходівки Ю.Перін — О.Загривий — Д.Горбаченко м’яч після удару нашого капітана вдруге побував у сітці воріт «Легіону». Після другого голу звягельчани мали ще неодноразові шанси для збільшення рахунку: м’яч ще двічі зустрічався зі стійками, однак лінію воріт не перетинав. Фінальний свисток зафіксував перемогу з рахунком 2:0. Ця перемога дозволила випередити ФК «Коростень», що зіграв у звітному турі 1:1 зі своїми земляками ФК «Хіммашем», що є лідером чемпіонату. До речі, у наступних двох матчах, що залишились, нашу команду може підсилити вихованець Новоград-Волинського футболу Юрій Ковальчук, який останніми роками виступав за ФК «Металург» з м.Малин. Адже малинці через фінансову скруту знялись зі змагань. Кращим же гравцем матчу визнаний Роман Весельський.
До уваги читачів надається турнірна таблиця чемпіонату Житомирщини сезону 2009 року.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ