НОВОГРАД-ВОЛИНЦІ У ФІНАЛІ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ «100 КРАЩИХ ТОВАРІВ УКРАЇНИ»

За інформацією ДП «Житомирстандартметрологія», головна конкурсна комісія (ГКК) Всеукраїнського конкурсу якості (товарів, робіт, послуг) «100 кращих товарів України» 2009 року визначила переможців, лауреатів і фіналістів загальнодержавного етапу конкурсу.
На регіональний етап конкурсу, що тривав з квітня по серпень, поступили заявки від 32 підприємств Житомирщини, які представили 33 види продукції. Після ретельного відбору переможцями на регіональному етапі вийшло 21 підприємство, 5 підприємств стали лауреатами.
На загальнодержавний етап конкурсу, який проводиться із серпня по листопад, подали заявки 11 підприємств Житомирської області. Задля об’єктивності та неупередженості оцінок конкурсантів у цей період в області працювали експерти з інших регіонів. Вони виїжджали безпосередньо на підприємства, де на місці звіряли надані у звітах дані з реальними умовами випуску заявленої на конкурс продукції, відстежували стабільність якісних показників товарів та інші критерії, серед яких і такі актуальні для нинішніх реалій, як «наявність плану антикризових дій».
Отже перемогу у Всеукраїнського конкурсу якості (товарів, робіт, послуг) «100 кращих товарів України» 2009 року здобули такі відомі Житомирські виробники як ВАТ «Житомирський маслозавод», ДП «Житомирський лікеро-горілчаний завод», НВ ТОВ «Житомирбіопродукт»; ФОП Дідук Іван Савович (м.Бердичів). У фіналісти вийшли ВАТ «Новоград-Волинський м’ясокомбінат», і ТОВ «Челме-Україна» (м.Житомир).
Фінальні заходи конкурсу відбудуться 10 листопада 2009 року під час проведення Європейського тижня якості в Україні в приміщенні ДП «Український дім». Там же планується проведення виставки «100 кращих товарів України», де буде представлено продукцію підприємств-учасників загальнодержавного етапу конкурсу та відбудеться церемонія нагородження переможців, лауреатів і фіналістів конкурсу.
За інформацією Прес-служби ОДА