ПОМІЧНИК МІНІСТРА У НОВОГРАДІ-ВОЛИНСЬКОМУ

24 квітня 2008 року міністр МВС України видав наказ №197, який затвердив положення про управління моніторингу дотримання прав людини в діяльності ОВС апарату міністра.
Метою діяльності Управління є налагодження системи відомчого контролю за дотриманням прав людини в роботі органів та підрозділів внутрішніх справ відповідно до міжнародних стандартів у галузі правоохоронної діяльності.
Основним завданням його діяльності є здійснення контрольних та моніторингових функцій за дотриманням прав людини в діяльності органів і підрозділів внутрішніх справ.
Основними напрямками діяльності Управління є: моніторинг забезпечення та дотримання прав людини працівниками ОВС України при проведенні заходів з охорони громадського порядку, виявленні та розкритті злочинів, запобігання правопорушенням та протидії злочинності, інших заходів, що входять до основних завдань ОВС.
З цією метою 22 липня 2008 року з робочим візитом до нашого міста приїхав помічник міністра відділу регіонального контролю УМДПЛ в діяльності ОВС апарату міністра Петро Васильович Грибан, який провів прийом громадян у Новоград-Волинському МВ УМВС.
На зустріч з Петром Васильовичем прийшов в.о. голови ради ветеранів Новоград-Волинського МВ УМВС Й.М.Венгловський, який у розмові з помічником міністра порушив ряд питань щодо допомоги та піклування з боку МВС про ветеранів, розповів, чим на сьогодні займається Рада ветеранів та як живуть її члени, про зустрічі, на які запрошуються вже досвідчені пенсіонери, коли на роботу до міліції приходить молодь. Також Йосип Венгловський висловив подяку керівництву МВ та сектору кадрового забезпечення за турботу та допомогу ветеранам.
Заступник командира з гуманітарних питань 54 окремого розвідувального батальйону майор І.В.Назарчук прийшов на зустріч з помічником міністра, аби спільно обговорити проблему підбору кадрів, що є актуально як для правоохоронних органів, так і для ЗС України. Оскільки досить часто військовослужбовці, звільняючись із лав Збройних сил, приходять на службу в ОВС і Новоград-Волинський МВ не є винятком.
Приємною несподіванкою під час прийому стали Подяки міського голови М.П. Боровця начальнику Новоград-Волинського МВ, полковнику міліції В.В.Прилипку за забезпечення охорони громадського порядку під час проведення військово-спортивної гри «Патріот» та начальнику відділення ДАІ, підполковнику міліції О.О.Павлюку за сприяння в організації належного супроводу учасників цієї гри та під час оздоровчої кампанії — 2008 загалом, яку вручила начальник відділу у справах сім’ї та молоді міської ради В.А.Сільвертюк.
З побажанням виправити становище із стоянками автомобілів у невстановлених місцях звернувся житель міста В.К.Сірецький. П.Грибан також поспілкувався з колективом міськвідділу.
А.ВЛАСЮК, помічник начальника МВ зі взаємодії з громадськістю та ЗМІ лейтенант міліції