ЕПІДЕМІЯ ВІДСТУПАЄ, АЛЕ РАДІТИ ЗАРАНО

Епідемія грипу та ГРВІ потрохи відступає. Новоград-Волинська райСЕС констатує відчутне зниження кількості захворювань протягом цього тижня, у порівнянні з попереднім.
Якщо тиждень тому епідемічний поріг у місті було перевищено у 3,9 рази, то за період із 5 по 11 листопада ця цифра складає вже 2,5. За даними санстанції, всього на вірусні інфекції занедужало 716 осіб (із них — 79 на грип). Плюс до цього виявлено 39 хворих на пневмонію (у тому числі — 18 дітей).
На цьому тижні зафіксовано летальний випадок — від пневмонії померла 33-річна жінка, жителька Новограда-Волинського. Втім, у лікарні закликають не створювати через це ажіотаж. Мовляв, від такого серйозного захворювання, як пневмонія, люди помирають і під час епідемії, і без неї. Кожного року.
Вдалося дізнатися, що в померлої жінки лікарі діагностували типову бактеріальну пневмонію. Надто пізнє звернення за медичною допомогою — ось основна причина смерті, кажуть у міськрайТМО.
Саме тому медики ще раз наголошують, що в разі виявлення симптомів, характерних для ГРВІ чи грипу, ні в якому разі не потрібно вдаватися до самолікування. Єдиний правильний крок – звернутися за професійною медичною допомогою.
Олег БРЮХАНОВ