ЯК ДІД «ПОДАРУВАВ» 30 ТИСЯЧ...

Чомусь ні у кого не виникають підозри, коли на порозі оселі раптом з’являються особи циганської національності з наївним проханням переповити дитину або напитися води. А після їх візиту господарі несподівано помічають відсутність грошей, золота та цінностей.
Подібний випадок стався в Новоград-Волинському районі, коли до оселі пенсіонера прийшли дві жінки циганської національності, які, представившись соціальними працівниками, розповіли господареві будинку, що в державі проводять обмін старих грошових купюр на нові. Вказані особи продемонстрували, начебто облікову документацію, в яку вносили анкетні дані. Довірливий пенсіонер, майже не вагаючись, віддав шахраям всі свої заощадження на суму 30 тисяч гривень.
Не проходить і декілька днів, як в іншому селі Новоград-Волинського району до місцевої жительки в дім попросилася жінка. Добра господарка впустила до своєї оселі непрошену гостю, накормила її та в ході бесіди, яка зав’язалася між ними, з жалю, купила у неї прикраси, гадаючи, що вони золоті. Знадобився деякий час, щоб господарка зрозуміла, що прикраси, які вона придбала, виявилися лише дешевою біжутерією.
Правоохоронними органами вживаються всі заходи, щоб попередити можливі шахрайства та розкрити вже скоєні злочини. Але без вашої допомоги робота правоохоронців ускладнюється. Тож, шановні громадяни, пам’ятайте, щоб не стати жертвами шахраїв — потрібно дотримуватись елементарних правил безпеки. Не впускайте до свого помешкання сторонніх осіб, незалежно від того, ким вони назвались. Пам’ятайте, що злодії можуть завітати до вас з будь-якого приводу. Запам’ятайте, що на даний час в державі не проводиться ніякого обміну українських гривень. Купюри будь-якого номіналу є дійсними. Якщо на вашій вулиці, у під’їзді вашого будинку з’явилися незнайомці, — запам’ятайте їх прикмети, марку автомобіля, на якому вони приїхали, та повідомте про це міліцію або сільського голову. Своєчасне надання інформації допоможе працівникам міліції оперативно відреагувати на ваше звернення. Телефони: 102; 5-22-25 (цілодобово, безкоштовно).
Олена ПЕТРУК, помічник начальника МВ по взаємодії з громадськістю та ЗМІ, ст.лейтенант міліції