ЯЦЕНЮК ПОБУДУВАВ СВОЮ ПАРТІЮ «НЕ ЯК ВСІ»

28 листопада партія «Фронт змін» провела свій з’їзд. Арсеній Яценюк показав свою команду. Але сам він підкреслює, що для нього важливою є не посада, а реалізація історичних цілей, покликаних зберегти Україну як державу.
Як підкреслює політик, на відміну від основних його опонентів, посада Президента не є для нього самоціллю.
Під час одного з виступів у регіонах він зазначив, що ні з боку Януковича, ні з боку Тимошенко «добровільної передачі влади на підставі результатів виборів не буде». «Якщо перемагає Янукович, Тимошенко боротиметься. Якщо перемагає Тимошенко, Янукович також боротиметься», — сказав Арсеній Яценюк.
«Там не розбереш, хто в якій партії. Якщо переможе Тимошенко, то половина Партії регіонів перейде до неї. І навпаки – якщо перемагає Янукович, одразу буде розкол БЮТ», — зазначив політик.
Для того, аби отримати посаду Президента, Тимошенко і Янукович задіяли всі ресурси: «Вони вдвох тримають весь медіа-простір, газети, телебачення, радіо».
Тимошенко, підкреслив Арсеній Яценюк, зосередила для своєї перемоги ще й адміністративний ресурс. «Вона сказала, що турів (виборів) буде стільки, скільки треба (поки вона не виграє). Такі заяви небезпечні», — сказав політик.
Арсеній Яценюк переконаний, що: «Люди все чудово розуміють, всім ціну знають і дадуть всім оцінку на виборах 2010 року. Нікому не вдасться зловживати волею людей. Тому турів виборів буде лише два».
Політик підкреслив, що будує свою партію на абсолютно інших принципах. У ній люди об’єднані спільними цілями і завданнями, а не особистою вигодою. Його партія формується не за принципом купівлі місць у виборчих списках, а за принципом того, що ти можеш зробити для країни. «Можна було будувати партію, як всі: номер у списку парламенту – 5 млн доларів, номер у списку в обласній раді – залежно від обласної ради, хто скільки дасть. Та сама історія з міськими радами. Так будуються всі інші партії. Я пішов іншим шляхом. 10 місяців ми шукали людей – знайшли. Є молоді, є й у віці, є ті, які були в політиці, є ті, які не були, є справжні генерали. Я будував партію з самого низу. Хто хоче вносити гроші – вносьте. Але не за місце у списку. Ти доведи, що ти в змозі потрапити в політику, що ти щось вмієш, що тобі можна довіряти. У моїй партії люди, які готові взяти на себе відповідальність».
Світлана КОЧЕТОВА