ВОЛЕЙБОЛ ПО-СТОЛИЧНОМУ

Досить вдало виступивши в іграх всеукраїнської дитячої ліги з волейболу у минулому сезоні, вихованці відділення волейболу міської ДЮСШ були запрошені до участі в подібних змаганнях і в цьому сезоні. Перший тур був проведений у Києві, де були зібрані шість команд, три з яких представляли столицю. Ще були представлені збірні з міст Чернігова, Прилук, Новограда-Волинського. Турнірні ігри були проведені за коловою системою. Про перебіг поєдинків розповідає тренер вищої категорії М.Олендер:
— У першій грі моїм вихованцям вдалося перемогти збірну спортивного ліцею міста Києва з рахунком 3:0, надалі не змогли довго опиратися звягельчанам збірна спортивних шкіл столиці та волейболісти СДЮШОР з Чернігова. Однак наступні ігри з командами вищого республіканського училища спорту та ДЮСШ м.Прилуки були досить напруженими. Перемогу звягельчанам вдалося довести тільки в п’ятій партії, рахунок в обох зустрічах зафіксовано 3:2. Таким чином нашій команді вдалося посісти перше місце.
До складу переможців першого туру увійшли: О.Заїка, О.Павлюк, О.Терещенко, Д.Бойко, Д.Дідик, Д.Хаїнський, М.Яшний, С.Хаїнський, М.Ставицький, І.Бобрик, Я.Михалькевич, Р.Цимбалюк.
У лютому 2010 року проводитиметься другий тур, де суперниками будуть колективи, що змагалися в іншій відбірковій групі. Участь у змаганнях профінансована обласним управлінням молоді та спорту Житомирської ОДА, адже вдалий виступ звягельчан дав залікові бали нашій області за програмою чемпіонату України серед спортсменів 1993-94 р.н. Додаткові бонуси будуть нараховані за підготовку Яна Михалькевича та Руслана Цимбалюка, котрі офіційно готуються у складі збірної України до чемпіонату Європи з волейболу.
Турнірна таблиця призерів першого туру виглядає наступним чином: І місце — ДЮСШ м.Новоград-Волинський (10 очок), ІІ місце — ДЮСШ м.Прилуки (8 очок), ІІІ місце — збірна ДЮСШ м.Київ (6 очок).

Володимир БУРКОВСЬКИЙ